Bericht

10 jaar IJburg!

Geplaatst op 22 februari 2013, 13:38 uur

IJburg legt een steentje bij!

Vanaf 1 april start CreArt in het kader van 10 jaar IJburg in samenwerking met het stadsdeel een mozaïekproject. We zullen met verschillende groepen bewoners, jong en oud, 5 betonnen ronde zitelementen gaan mozaïeken. Deze 'poefs' worden op een zichtbare plek op IJburg geplaatst en worden dit voorjaar onthuld en in gebruik genomen.
Atelier CreArt vraagt alle IJburgers van 10 jaar en ouder mee te doen met het realiseren van dit project

Ontwerpfase

Iedereen is van harte uitgenodigd een mooi ontwerp te maken voor één van de poefs. Het idee is om de thema's die 10 jaar IJburg kenmerken te verbeelden op de poefs en daarmee een echt kunstwerk te maken waarin iedere IJburger zich herkent. Er zijn verschillende thema's denkbaar: water, de culturele verscheidenheid,  jong en oud op IJburg, het oude Amsterdam versus de nieuwe Amsterdamse wereld die IJburg heet, eenheid in verscheidenheid en nog veel meer.


Praktisch

Wie mogen ontwerpen inleveren: iedereen vanaf 6 jaar
Thema's: 10 jaar IJburg!
Grootte van ontwerpen die je kunt inleveren: minimaal 40 cm bij 40 cm
Waar kun je die inleveren: bij Atelier CreArt Kiekstraat 22-24
Wanneer: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of gooi het in de brievenbus.
Einddatum voor de ontwerpen: tot 13 maart 2013 inleveren

Een kleine commissie bestaande uit bewoners van IJburg, CreArt-begeleiders en iemand van het stadsdeel, zal de beste 5 ontwerpen van alle inzendingen kiezen. Hierbij wordt gelet op de samenhang van de ontwerpen omdat de poefs bij elkaar gegroepeerd geplaatst gaan worden. Daarnaast wordt gekeken naar de kwaliteit en de diversiteit van de thema's.


Mozaïekfase

CreArt roept alle bewoners van 10 jaar en ouder op om zich op te geven voor het mozaïeken van de poefs. Vanaf 1 april elke zondag van 10:00 tot 17:00 gaan we aan de slag in het CVT aan het Ed Pelsterpark. U bent vrij om te komen en te gaan wanneer u wilt deze dagen en meedoen kost niets! We hebben vele handen nodig, dus wees welkom!


Onthulling

In juni is het kunstwerk klaar en wordt het onthuld en in gebruik genomen. Waar de zitelementen precies komen te staan op IJburg wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.
 
Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@ateliercreart.nl

Yasmin en Dounia

Deel dit: