Bericht

Alternatieve 4 mei herdenking op IJburg

Geplaatst op 1 mei 2020, 15:05 uur

In het kader van een collage van alle monumenten in Amsterdam waar in "normale" tijden een herdenking plaatsvindt heeft IJburg gekozen voor een levend monument. Een impressie zal te zien zijn op de websites van 4 en 5 meiamsterdam. De Binnenwaai en op FB pagina's van 4 mei IJburg, Hallo IJburg etc. Ellen Dunnebier, trompettist in de IJburgfanfare blaast de taptoe op de herdenkingsplaats in het Ed Pelsterpark.

De overheid heeft besloten geen herdenkingssamenkomst op 4 mei toe te staan. Wel worden alle geoefende blazers in Nederland opgeroepen om vanuit hun huis om 19.58 uur de taptoe synchroon met die op de Dam te blazen. Ook hangen overal de vlaggen bij uitzondering de hele dag half stok.

Voor IJburg betekent dit dat de taptoe mede geblazen zal worden in de buurt van het Ed Pelsterpark. Na de twee minuten stilte zal daar ook het Wilhelmus klinken.

Behalve de herdenkingsprogramma's op televisie zijn er op www.4en5meiamsterdam.nl alternatieve programma aanwijzingen en op www.theaternadedam.nl voor online programma's vanaf 21.00 uur. 

Deel dit: