Bericht

UITNODIGING: FEEST 1 JAAR SET, 8 JUNI

Geplaatst op 24 mei 2019, 12:12 uur

Hallo buren,

Komen jullie met ons FEEST vieren op SET?

Wanneer?
Zaterdag 8 juni 15:00 tot 23:00: creatieve workshops, live-optredens (New Eritrean Efrem Belay, Wies –winnares Amsterdamse popprijs, Ten-Hut), kinderactiviteiten, BuurtBBQ. Programma wordt te volgen op facebook Set&De Buurt

Waar?
SET IJburg, Erich Salomonstraat 137-151 (binnen en buiten)

Waarom?
8 juni 2019 = 1 jaar samen

Begin juni 2018 kregen ruim 160 jonge nieuwe IJburgers tussen 18-28 jaar de sleutel van hun woning in het wooncomplex SET (IJburg, kavel 13A) gekregen. De helft van hen Nederlanders, de andere helft statushouder en afkomstig uit Eritrea, Syrië en 15 andere landen. We zijn inmiddels een jaar verder. Honderden verhalen zijn met elkaar gedeeld, vriendschappen zijn opgebloeid, er is samen gelachen, gekookt, gedanst en af en toe werd er een traantje weggepinkt…

In het afgelopen jaar zijn de buurttuin en de aangrenzende community space die met ondersteuning van velen uit de buurt zijn ingericht en vervolgens uitgegroeid tot een centraal hart voor ontmoeting en verbinding: een wereldbuurthuis voor en door de buurt waar we dagelijks diversiteit vieren.

Dit is het waard om bij stil te staan en al diegenen die zich hebben ingezet voor SET en/of dat nog steeds doen te kunnen bedanken!

www.set-ijburg.nl           |             info@set-ijburg.nl         |                      FB: SET & DE BUURT

“SET&De Buurt = wij allemaal. 
Een samenwerking tussen SET-bewoners, buurtgenoten, buurtinitiatieven en lokale ondernemers op IJburg en Zeeburgereiland. Samen bouwen we aan een diverse, inclusieve community. Voor de buurt, door de buurt.”

 

 

Illustration
 
Deel dit: