Update

Update bij IJburg Schoon

Geplaatst op 19 december 2018, 23:53 uur
Project volgens planning

Een laatste update hier voor het project IJburg Schoon dat we in 2018 hebben gedraaid en waarmee we in 2019 verder gaan. De volgende updates zullen derhalve op de voor 2019 geldende pagina plaatsvinden.
We sluiten dit jaar af met enkele hoogtepunten.
1. De designwedstrijd is een succes geworden. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 december maakten de leden van de stadsdeelcommissie de winnende designs bekend. Het ontwerp van Lee van Poseidon kreeg de hoofdprijs en heeft sinds 19 december een plek op het steigerdoek dat meteen opvalt als je IJburg komend vanaf de ringweg A10 binnenrijdt.
2. Het voor 2019 ingediende projectvoorstel van IJburg Schoon werd door de stadsdeelcommissie aanvankelijk wel opgenomen in het gebiedsplan, maar het gevraagde budget kreeg geen instemming en was zelfs nog minder dan dat van 2018. Alle reden om in te spreken bij de eerstvolgende vergadering van de stadsdeelcommissie. Het warme pleidooi werd goed ontvangen en leidde alsnog tot honorering van het gevraagde budget.
3. Voor wat betreft de aanpak van het zwerfafval dat in het water belandt is voor de aanschaf van een sea-bin (afvalslurper) budget toegezegd dat in 2019 beschikbaar komt. Behalve dat er in dezen contact is met de Watersportvereniging, is er nu ook contact gaande met Kano op IJburg.

Deel dit: