Bericht

Wethouder Marieke van Doorninck onthult op 15 december eerste GFE-container

Geplaatst op 13 december 2018, 21:48 uur

Op zaterdag 15 december is er de feestelijke start van de inzameling van groente-, fruit- en etensresten (GFE). Wethouder Marieke van Doorninck onthult dan de eerste GFE-container voor Steigereiland. De onthulling vindt plaats vanaf 10.45 uur tot 15.00 uur op de markt op het Joris Ivensplein, bij de passage naar het winkelcentrum. Het is feest, omdat nu begint waar 1000 IJburgers in 2017 hun handtekening voor hebben gezet: het keukenafval apart inzamelen om er nieuwe grondstoffen van te maken!! De onthulling wordt opgeluisterd met kindertekeningen, lekkernijen, een wensen(kerst)boom en cadeautjes. Na de onthulling gaat de wethouder in gesprek met bewoners over het nut van het scheiden van afval.

Steigereiland kan vanaf 17 december al hun GFE (keukenafval) apart houden in het door de gemeente Amsterdam aangeboden keukenbakje met bio-afbreekbare zakjes. De gevulde zakjes kunnen dan in een van de 23 GFE-containers op straat worden gedeponeerd. Van het ingezamelde GFE wordt o.a. biogas en compost gemaakt. De GFE-containers worden in de week van 17 december geplaatst.

Bewoners van Steigereiland die nog geen GFE-keukenbakje en zakjes hebben ontvangen kunnen die zaterdag, tijdens de festiviteiten, als nog gratis afhalen bij de GFE-stand op het Joris Ivensplein.

Illustration
IJburgse jeugd steunt de scheiding van keukenafval
Deel dit: