Bericht

Drie IJburgse energiecommissarissen worden benoemd

Geplaatst op 7 december 2018, 10:10 uur

Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra gaat aanstaande donderdagochtend 13 december drie IJburgse energiecommissarissen benoemen. Het gaat om drie mensen van Natuurlijk IJburg: duurzaam aannemer René Dalmeijer voor de Steigereilanden, Sustainable Ponieer Linda Vosjan voor Haveneiland en de Rieteilanden en Marinus Knulst voorzitter van Natuurlijk IJburg en trekker van voorbeeldblok 35 voor Centrumeiland en Strandeiland. Naast de IJburgers benoemt Koornstra die ochtend nog tientallen andere Amsterdammers tot energiecommissaris van hun buurt. Onderwie een paar bekende Amsterdammers zoals oud-minister van milieu Jacqueline Cramer en de directeur van de Amsterdamse haven Koen Overtoom.

De drie IJburgse commissarissen zijn al jaren actief rond duurzame energie en energiebesparing op en rond IJburg en werken mee aan de Platform 02025 die van Amsterdam een koploper schone energie maakt. Dit platform verenigt inmiddels honderden Amsterdammers die de overgang naar een schoon Amsterdam versnellen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan 02025. Ga naar www.02025.nl. Je kan daar inloggen met je Hallo IJburg inlog en wachtwoord, omdat beide websites op dezelfde Gebiedonline-database draaien.

De drie IJburgse commissarissen roepen hun buren op mee te helpen om IJburg op schone energie te brengen. René Dalmeijer: "Stap één is bezuinigen op energie, dat kan bijvoorbeeld met een waterbesparende douchekop. Wij verkopen die via de site van Natuurlijk IJburg. Je bespaart al snel 10% op je water- en warmte-rekening. Met bewust gedrag komt daar soms nog wel 20% bij. Denk dan aan je warm kleden, de verwarming niet te hoog zetten en alleen ruimten verwarmen waar je ook daadwerkelijk bent." Volgend jaar komt er een campagne voor VvE's en wordt er verder gewerkt aan zonnedaken op de basisscholen Poseidon, Archipel en Willibrord. Linda Vosjan: "De wil om te verduurzamen zien we ieder jaar groeien, de noodzaak helaas ook. Regeringen vinden het moeilijk om hun landen te verduurzamen, daarom zullen we als bewoners vooral zelf moeten doen wat we zelf kunnen doen."

Om je hulp aan te bieden aan de drie IJburgers of hun hulp in te roepen:

natuurlijkijburg@gmail.com / 06 - 129 27 811

Je kan ook aanwezig zijn bij de benoemingsceremonie door je hier aan te melden. 

 

Illustration
 
Deel dit: