Update

Update bij IJburg Schoon

Geplaatst op 30 november 2018, 20:43 uur
Project volgens planning
Zoals in de update van 4 september 2018 is vermeld, kent het project op dit moment vijf ambities: 1. Samenwerking met scholen 2. Werven adoptanten om een bepaald stuk straat schoon te houden 3. Publiciteit genereren 4. Actieve verbinding en samenwerking met Gemeente en Waternet 5. Uitreiken ringen en grijpers.
Ad 1. Deze maand gaven leerlingen van IJburgcollege 2 in samenwerking met de werkgroep IJburg Schoon les aan de leerlingen van een aantal klassen van diverse basisscholen. Onderwerp: de afvalproblematiek. Hierna kregen de kinderen van de basisscholen de mogelijkheid mee te doen aan een designwedstrijd. Meer dan 50 ontwerpen zijn ingestuurd! Op www.halloijburg.nl/ijburgschoon staan ze allemaal afgebeeld. Van de winnende designs worden borden gemaakt die een plekje krijgen op IJburg. De jury kiest hieruit het allerbeste design en dat komt dan voor een aantal maanden te hangen op een steigerdoek aan het begin van de IJburglaan. Op 14 december wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het IJburgcollege I.
Ad 2 en 5. Aan de hand van overleg met betrokken IJburgers is het idee ontstaan adoptantenwerving het komende jaar te koppelen aan een Schone-straat-wedstrijd. Het idee verdient nog verdere uitwerking. Via Facebook weten mensen ons te vinden om aan ringen en grijpers te komen.
Ad 3 en 4. Op 27 september 2019 is er een pitch gehouden tijdens een Meet-up IJburg. Dit heeft niet alleen geresulteerd in een contact met Hans Buitelaar van de Watersportvereniging over een sea-bin (afvalslurper in water), maar ook in het realiseren van budget voor de aanschaf hiervan door de Gemeente Amsterdam. Van de zijde van Waternet is een positief antwoord binnengekomen op onze vraag of zwerfafval kan worden opgeruimd door het bedrijf dat jaarlijks het riet maait. Met diverse media vindt momenteel frequent contact plaats in verband met de designwedstrijd. Uiteraard zijn er steeds weer updates op Facebook, Natuurlijk IJburg en Hallo IJburg. Verder is er voor 2019 opnieuw een projectvoorstel ingediend, met de bedoeling dat we de handschoen die we hebben opgepakt ook kunnen aanhouden.
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Marinus Knulst

za 1 december 2018 13:55
Er zijn nog ringen en grijpers beschikbaar