Bericht

herstel bruggen over de Polygoongracht ligt even stil.

Geplaatst op 24 september 2018, 10:56 uur

Al voor de zomer zijn de herstelwerkzaamheden voor het metselwerk van de bruggen over de Polygoongracht gestart. Het oude metselwerk is verwijderd van alle bruggen en de aannemer is gestart met het nieuwe metselwerk bij de eerste bruggen. Die werkzaamheden worden tijdelijk stilgelegd. Hieronder leggen wij u uit hoe dat komt.

De bruggen zijn indertijd onder architectuur ontworpen in aansluiting op de visie op geheel IJburg. Het is al lange tijd bekend dat het metselwerk van de bruggen schade heeft en dat het noodzakelijk is deze te herstellen. Met oog op de architectonische waarde van de bruggen, die voor een belangrijk deel wordt bepaald door het metselwerk, is bedacht hoe het oorspronkelijke metselwerk zo goed mogelijk kan worden vervangen, waarbij ook qua onderhoud en levensduur een goed resultaat wordt behaald.

Na uitvoering van de eerste bruggen hebben we moeten constateren dat het resultaat van de herstelwerkzaamheden nog niet voldoet aan onze verwachtingen. Wij willen even pas op de plaats maken om te kijken of we het metselwerk toch anders kunnen uitvoeren om nog meer  tegemoet te komen aan het oorspronkelijke ontwerp.

Er worden nu aanpassingen uitgewerkt. Met de aannemer moeten nieuwe afspraken gemaakt worden en er komt een nieuwe planning. Wij weten nu nog niet hoeveel tijd dit proces in beslag neemt. De aannemer hervat het werk zodra het kan.

Direct omwonenden ontvangen een brief hierover en een nieuwe planning zodra meer bekend is.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met de omgevingsmanager IJburg. mw. Carin Bosboom via 06 8351 5465 of via c.bosboom@amsterdam.nl

 

Deel dit: