Update

Update bij IJburg Schoon

Geplaatst op 4 september 2018, 12:41 uur
Project volgens planning
Op dit moment, 4 september 2018, is de status als volgt. IJburg Schoon krijgt steeds meer naamsbekendheid, waardoor het team zich verder uitbreidt.
Zoals in de update van 29 juni 2018 is vermeld, kent het project op dit moment vijf ambities: 1. Samenwerking met scholen 2. Werven adoptanten om een bepaald stuk straat schoon te houden 3. Publiciteit genereren 4. Actieve verbinding en samenwerking met Gemeente en Waternet 5. Uitreiken ringen en grijpers.
Ad 1. De samenwerking met het onderwijsveld vormt tot nog toe nog steeds de hoofdmoot van onze activiteiten. Er is een plan ontwikkeld dat twee onderdelen bevat: 1. gastlessen over afvalproblematiek & duurzame oplossingen, 2. een designwedstrijd voor straatborden en stickers tegen afval. Zowel van de zijde van IJburg College 1&2 als van de meeste basisscholen als van de Centrale Gemeente zijn de reacties positief. Planning is: Aftrap op Dag van de Duurzaamheid met een aankondiging, waarna lessen en start creatie designs, zo mogelijk na herfstvakantie. Definitieve designs tweede helft november gereed. Plaatsing borden en bestickering van containers voor de kerstvakantie.
Ad 2 en 5. Zoals in de update van 29 juni is aangegeven, gaan we in september in groepjes aan de gang met IJburgers om met elkaar te brainstormen over de verdere vormgeving van de adoptantenwerving. Enkele straatdeel adopterende IJburgers hebben inmiddels het afhaalpunt voor ringen en grijpers bij een van de leden van het projectteam weten te vinden. Mede als gevolg van opruimactiviteiten na het Amsterdamse grachtenfestival konden er weer diverse grijpers en ringen worden uitgedeeld. Het wordt steeds duidelijker wordt deze ambitie een langere doorlooptijd krijgt.
Ad 3 en 4. Op 17 juli 2019 is er een pitch gehouden voor de bestuurscommissie opdat IJburg Schoon een vaste plek krijgt in de Gebiedsagenda 2019 tot en met 2022. Er is contact gelegd met de zwervinator Dirk de Groot. Idem met Waternet. Mogelijk kan hun bootje ook betekenis krijgen voor ons project. Van de zijde van Waternet wordt onderzocht of zwerfafval kan worden opgeruimd door het bedrijf dat jaarlijks het riet maait. Ook is er contact gelegd met de Afdeling Beleidsrealisatie Handhaving Openbare Ruimte. Dit heeft erin geresulteerd dat er extra nietjes zijn geplaatst en dat weesfietsen zijn verwijderd. Ook hiermee is bijgedragen aan de orde op straat in casu aan IJburg schoon.

Deel dit: