Update

Update bij IJburg Schoon

Geplaatst op 29 juni 2018, 23:19 uur
Project volgens planning
Op dit moment, 29 juni 2018, is de status als volgt. Het projectteam is in de afgelopen maanden uitgebreid en op sterkte.
Het project IJburg Schoon kent op dit moment vijf ambities:
1. Samenwerking met scholen
2. Werven adoptanten om een bepaald stuk straat schoon te houden
3. Publiciteit genereren
4. Actieve verbinding en samenwerking met Gemeente en Waternet
5. Uitreiken ringen en grijpers

Ad 1. De samenwerking met het onderwijsveld vormt vooralsnog de hoofdmoot van onze activiteiten. Er is een plan ontwikkeld dat twee onderdelen bevat: 1. gastlessen over afvalproblematiek & duurzame oplossingen, 2. een designwedstrijd voor straatborden tegen afval.
We zijn in gesprek met de Centrale Gemeente en IJburg College 1 & 2. In juli gaan we het gesprek aan met de basisscholen op IJburg.
De IJburgse Colleges staan zeer positief tegenover het plan en zullen hierin participeren, evenals de Centrale Gemeente.
Het wordt steeds duidelijker dat deze ambitie een langere doorlooptijd krijgt.

Ad 2 en 5. In september gaan we in groepjes aan de gang met IJburgers om met elkaar te brainstormen over de verdere vormgeving van de adoptantenwerving. Enkele straatdeel adopterende IJburgers hebben inmiddels het afhaalpunt voor ringen en grijpers bij een van de leden van het projectteam weten te vinden.
Ook hier geldt dat het steeds duidelijker wordt dat deze ambitie een langere doorlooptijd krijgt.

Ad 3 en 4. Een tweetal artikelen over onze activiteiten is verschenen in het IJburgerNieuws. Op uitnodiging van de VVD werd meegewerkt aan een promofilmpje ten behoeve van hun verkiezingsbelofte voor een schone stad. We zijn in gesprek met de portefeuillehouder van Afval. Zeer recent is er contact met Handhaving over weesfietsen. Contact met Waternet volgt.
Deel dit: