Bericht

De Amsterdamse Mensenrechtenagenda in Oost. Praat mee!

Geplaatst op 1 juni 2015, 16:36 uur

Op maandagavond 8 juni nodigt wethouder Simone Kukenheim van Onderwijs, Jeugd & Diversiteit alle inwoners van stadsdeel Oost uit om mee te praten over mensenrechten in de stad.

Samen met alle Amsterdammers werkt Kukenheim dit jaar actief aan een stedelijke mensenrechtenagenda. Tussen april en november worden 21 stadsgesprekken georganiseerd op scholen, (sport)vereningingen, bedrijfskantines, bibliotheken, buurthuizen en andere plekken waar Amsterdammers samenkomen. Daarnaast organiseert elk stadsdeel een zogenaamd ‘stadsdeelgesprek’, een openbare bijeenkomst voor alle inwoners van het stadsdeel.

Het eerste stadsdeelgesprek vindt plaats op:

maandagavond 8 juni van 18.00 tot 20.00 uur op het stadsdeelkantoor aan het Oranje-Vrijstaatplein 2 in Amsterdam-Oost.

 

U bent van harte uitgenodigd om aan dit gesprek deel te nemen. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van Pakhuis de

Zwijger en onderzoeksbureau Tertium. Aanmelden kan -maar hoeft niet vooraf- via dit formulier.

 

Programma

18.00 Inleiding

18.05 Welkom door Simone Kukenheim

18.15 Terugkoppeling stadsgesprekken

18.30 Mensenrechten oefening

19.00 Dialoog

19.30 Terugkoppeling met portefeuillehouder Thijs Reuten

20.00 Einde

Waarom een Amsterdamse Mensenrechtenagenda?

Als het gaat over mensenrechten, denken veel mensen direct aan het buitenland. Demonstraties voor meer democratie in de Arabische wereld, persvrijheid in Rusland of internetcensuur in China. Maar mensenrechten gelden altijd, overal voor iedereen. Dus ook in Amsterdam. Door de verschuiving van taken van het Rijk naar de lokale overheid, krijgen steden een steeds grotere rol als het gaat om mensenrechten. Daarnaast nemen steden een belangrijkere positie in op het wereldtoneel. Door voortschrijdende verstedelijking woont, volgens prognoses van de Verenigde

Naties (VN), in 2050 ruim tweederde van de wereldbevolking in steden. Kortom, het is hoog tijd dat Amsterdam zich actief met mensenrechtenbeleid gaan bezighouden.

De oogst

Donderdag 10 december 2015 is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op die dag

presenteert wethouder Simone Kukenheim de Amsterdamse Mensenrechtenagenda, waar we met

Amsterdammers uit de hele stad aan hebben gewerkt. Doe met ons mee!

 

Deel dit: