Bericht

Werkzaamheden op de Edward Wrightstraat en de Thomas Hoodstraat

Geplaatst op 18 mei 2018, 15:06 uur

Vanaf 4 juni a.s. starten we met werkzaamheden op Steigereiland aan de Thomas Hoodstraat en Edward Wrightstraat.

Wat gaan we doen?
We vervangen de huidige tijdelijke inrichting van de Thomas Hoodstraat en de Edward Wrightstraat. Dit betekent het vernieuwen van de rijweg en aanwezige voetpaden en er wordt nieuw wegmeubilair aangebracht. Op de Edward Wrightstraat worden ook de nog ontbrekende muurtjes gebouwd. De inrichting sluit dan aan bij de inrichting van de rest van de buurt.

Wat betekent dit voor de bewoners van de Edwin Wrightstraat en de James Hoodstraat?
Het is helaas niet mogelijk de Edward Wrightstraat opnieuw in te richten zonder de ingang voor het parkeerterrein achter het appartementengebouw aan de John Hadleystraat en de Edmond Halleylaan te blokkeren. Bent u gebruiker van dit parkeerterrein (zie bijgevoegde foto) dan kunt u uw auto tijdelijk op het speciaal aangelegde parkeerterrein op het grasveld aan de John Hadleystraat parkeren. Ook de woningen aan de Edward Wrightstraat met een privé parkeerplek bij de woningen kunnen hier gebruik van maken omdat ook die parkeerplekken door de afsluiting van de straat niet bereikbaar zijn.

Wij realiseren ons dat dit lastig voor u kan zijn. Mocht het voor u onoverkomelijke bezwaren opleveren vanwege bijvoorbeeld fysieke beperkingen, verhuizingen of  andere dringende omstandigheden, neemt u dan contact met ons op. Op deze tijdelijke parkeerplaats is voldoende ruimte voor de betrokken bewoners, maar niet voor derden. Bezoekers moeten gebruik maken van de plekken voor (betaald) parkeren elders in de buurt.

Wanneer starten de werkzaamheden?
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren ongeveer 7 weken tot aan de bouwvakantie.

Fase 0: 4 juni t/m 8 juni 2018 (1 week)
In deze week wordt het tijdelijke parkeer terrein gemaakt. Dit heeft geen gevolgen voor het verkeer over de John Hadleystraat.

Fase 1: 11 juni t/m 6 juli 2018 (4 weken)
In deze periode wordt het werk aan de Edward Wrightstraat, tussen de Thomas Hoodstraat en de John Hadleystraat, uitgevoerd.

De Edward Wrightstraat is gestremd vanaf de Thomas Hoodstraat; autoverkeer rijdt om via de Gowin Knightstraat. De privé parkeerplaatsen zijn niet toegankelijk, auto’s kunnen op het tijdelijke parkeerterrein aan de John Hadleystraat geparkeerd worden.

Fietsers worden eveneens omgeleid. Voetgangers kunnen langs het werk lopen.

Fase 2: 9 juli t/m 20 juli (2 weken)
In deze periode wordt het werk aan de Thomas Hoodstraat, gelegen tussen de Edward Wrightstraat en de Edmond Halleylaan, uitgevoerd.

De Thomas Hoodstraat is gestremd tussen Edward Wrightstraat en de John Hadleystraat, autoverkeer rijdt om via Gowin Knightstraat. De parkeerplaatsen gelegen op of met de ingang aan de Edward Wrightstraat zijn weer bereikbaar.
Fietsers worden omgeleid. Voetgangers kunnen langs het werk lopen.

De woningen blijven in elke fase bereikbaar voor nood- en hulpdiensten

Werktijden en veiligheid
Er wordt van maandag tot en met vrijdag gewerkt tussen 07.00 uur en 17.00 uur.
In verband met de veiligheid kunnen werkgebieden met hekken zijn afgezet.
Het werkterrein wordt dagelijks na afloop van de werkdag veilig achtergelaten.

Wij hebben geprobeerd  met het tijdelijke parkeerterrein het ongemak van het niet bij de woning kunnen parkeren zo goed mogelijk op te lossen.  Beide straten zijn vanaf de schoolvakanties in juli weer goed bereikbaar.

Hebt u vragen of opmerkingen, dan horen wij dat graag. U kunt tussen 21 mei en 4 juni contact opnemen met de heer Boy Busing via 06 5581 8260 of via e-mail b.busing@amsterdam.nl
Vanaf de start van de werkzaamheden op 4 juni is de omgevingsmanager mw. Carin Bosboom uw contactpersoon (06 8351 5465 of c.bosboom@amsterdam.nl )

 

 

Illustration
werkzaamheden Edward Wrightstraat en James Hoodstraat.
Deel dit: