Bericht

herstelwerkzaamheden aan de bruggen over de Polygoongracht

Geplaatst op 24 april 2018, 14:24 uur

Op het Haveneiland-West ligt de Polygoongracht. Over deze gracht liggen zes bruggen, die indertijd door architect Erna van Sambeek zijn ontworpen. De bruggen zijn voorzien van een metselwerkbekleding op de landhoofden, op de leuningen en de aangrenzende vleugelwanden.
Al lange tijd is duidelijk dat dit metselwerk schade heeft en dat het noodzakelijk is deze schade te herstellen. In verband met de veiligheid zijn deze bruggen tijdelijk afgedekt met hout. We zijn blij te kunnen melden dat de herstelwerkzaamheden vanaf half april zijn gestart. De werkzaamheden duren tot ongeveer het einde van het jaar. Vijf bruggen over de Hollandiagracht en een brug bij de Willy Mullenskade vertonen ook schade aan het metselwerk. Voor het herstel van deze bruggen moet de gemeente nog afspraken maken en voorbereidingen treffen. Zodra dat gedaan is zullen ook deze bruggen hersteld worden.

Omwonenden van de bruggen ontvangen een huis aan brief bij aanvang van de werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over de huidige werkzaamheden:

werkzaamheden/ijburg/herstel-metselwerk bruggen

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager mevr. Carin Bosboom, telefoon: 06 83 51 54 65 of per
e-mail: c.bosboom@amsterdam.nl

Illustration
 
Deel dit: