Bericht

De Zuiderzeeschool niet voor een wak te vangen

Geplaatst op 25 februari 2015, 13:34 uur

 

 

Na weken wachten op de winter en oefenen in de klassen, was het dinsdag 17 februari eindelijk echt zover. Er kon geschaatst worden op de schaatsbaan naast de school. De kinderen hadden in de klassen veel voorbereidend werk verricht. Er waren toegangskaartjes gemaakt, Koek en Zopie tegoedbonnen en naamborden.

In de weken ervoor was er druk geoefend in de klassen. In de Koek en Zopie tent waar chocomelk en poffertjes verkocht en gekocht werden, op de schaatsbaan waar je je entreekaart kocht en schaatsen kon huren om met muts en wanten aan te gaan schaatsen. Er hing een lijst met de schoenmaten die waren opgemeten, zodat je precies wist welke maat schaatsen je moest huren. De euro’s rinkelden in de kassa’s, want er werd druk gerekend en betaald bij de entree en Koek en Zopie tent.  Maar hoe leuk het schaatsen ook was in de klas, de vreugde was erg groot toen er op 17 februari écht mocht worden geschaatst. Niet alleen maar op botjes. Nee de ijshockeyschaatsen waren al snel favoriet! Er werd zelfs met echt geld bij de kassa betaald. Juf dit is écht geld!!! Echt kijk maar!!

 Al vroeg stonden de schaatsbaanbouwers voor de deur en toen de kinderen binnen kwamen stond  de schaatsbaan bijna helemaal klaar. Juf, ik heb de schaatsbaan gezien hij is wit, mag ik mijn handschoenen aanhouden? De kinderen stonden letterlijk te springen van opwinding. Elke klas mocht in de ochtend drie kwartier schaatsen. Er waren schaatsen met dubbele ijzers, maar sommige klassen hadden ook door dat er ijshockeyschaatsen (met maar een ijzer) aanwezig waren. De vriendelijke meneer van de schaatsbaan kon geen nee zeggen dus het werd een groot schaatsen aan- en uitdoen festijn, maar wat hebben de kinderen genoten. Waar sommige kinderen in de klas nog zeiden: ‘juf ik denk dat ik maar niet ga schaatsen, want dat kan ik niet’. Stonden ze nu als eerste op het ijs.  In de middag hebben ook de peuters nog geschaatst.

Om 14:00 uur was de grande finale, de afsluiting van het thema winter samen met de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen. De kinderen liepen samen met hun (groot)ouder langs de kassa, waar hun namen door een paar kleuters werden afgestreept en werd geturfd hoeveel gasten er eigenlijk binnen kwamen en iedereen een zelfgemaakte toegangsbewijs ontving. Belangrijk, want na inlevering van het toegangsbewijs mochten de kinderen hun staatskunsten nogmaals aan alle aanwezigen laten zien. De rij voor de schaatsbaan was groot, maar al snel werden de poffertjes en warme chocomelk ontdekt bij de Koek en Zopie tent, die onder het genot van een heerlijk zonnetje aan de tafeltjes werden opgepeuzeld. Onder een vrolijk apres-ski muziekje en een mooie aankleding van de besneeuwde naaldbomen werd het een fantastische afsluiting met vrolijke kinderen en trotse ouders.

www.abbsdezuiderzee.nl

 

       

 

 

Illustration
 
Deel dit: