Bericht

De Boerderij op IJburg breidt uit

Geplaatst op 19 februari 2015, 21:12 uur

De Boerderij op IJburg gaat uitbreiden! De lessen voor kinderen met pony’s zijn ontzettend populair. Om de wachtlijst weg te werken gaan de vrijwilligers meer ruimte voor de pony’s maken.

IJburgse kinderen hebben de weg naar de boerderij massaal weten te vinden. Elke week komen 180 kinderen naar ponymaatjes. Deze lessen laten de kinderen kennis maken met de vier pony’s op de boerderij, hun gedrag en verzorging. Ook leren ze door middel van oefeningen aan de hand en door voltige (turnoefeningen op het paard) zonder angst met deze prachtige dieren om te gaan.

Terwijl het nog niet eens een jaar geleden is dat vrijwilligers de schuur op het Rieteiland Oost samen bouwden, is voor de ponymaatjes nu al een wachtlijst ontstaan. Reden voor de vrijwilligers om de ruimte voor de pony’s te vergroten. Nu leven op de boerderij vier pony’s, straks is er in de stal ruimte voor een paar extra pony’s. Ook maakt de uitbreiding ander soort lessen en workshops mogelijk.

De komende weekenden gaan de IJburgers met hulp van onder andere bouwbedrijf Slokker en Fonds van Oost aan de slag om naast de stal een ‘paddock paradijs’ aan te leggen. Een paddock paradijs is een Amerikaanse concept dat uitgaat van de natuurlijke behoefte van een paard. Het bestaat uit een groot pad om een of meerdere paddocks (buitenbakken, red.) heen met boomstammen, grindpaden en plekken om te eten en drinken. Zo worden de pony’s net als in de natuur aangespoord rond te lopen en voedsel te verzamelen. Door de bestaande buitenbak te vergroten kunnen op de boerderij ook op heel kleine schaal rijlessen worden aangeboden. 

Rond de bak komt een overdekt pad, waar paarden én mensen bij slecht weer kunnen schuilen. Bezoekers in een rolstoel kunnen via het verharde pad beter bij de paarden komen. De boerderij heeft al sinds vorig jaar een aantal ‘tuintafels’ op rolstoelhoogte waar mensen met een beperking makkelijk kunnen tuinieren. Een betere toegang tot de dieren hoort volgens de vrijwilligers bij IJburg, een wijk zonder scheidslijnen.

De vrijwilligers gaan de komende weekeinden hard aan de slag om in maart met meer en andere lessen van start te kunnen gaan. Liefhebbers zijn van harte welkom om mee te klussen. Aanmelden kan via info@boerderijopijburg.nl.

Vanaf maart is er ook weer elke zondag Thee bij de Boerderij van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over alle activiteiten via facebook.nl/boerderijopijburg, www.boerderijopijburg.nl of info@boerderijopijburg.nl.

 

Illustration
 
Deel dit: