Bericht

Stadsexpeditie Delft

Geplaatst op 19 februari 2015, 14:42 uur

Op donderdag 19 maart neemt de Delftse Stadsambassade je mee langs lokale initiatieven die de stad van de toekomst maken. Ga mee!

Aan de hand van een aantal routes met diverse thema’s laten we zien hoe deze initiatieven op creatieve en innovatieve wijze omgaan met hedendaagse problemen rondom ouderenzorg, duurzaamheid en stedenbouw. Om een goed inzicht te bieden in de transitie van de stad werkt de Stadsambassade samen met de Technische Universiteit en de gemeente van Delft.

De routes

• Stadslandbouw. Deze route brengt je op de fiets langs stadmakers met groene vingers die de stad van biologisch eten voorzien en de inwoners bij dit proces betrekken.
• Zorg in de wijk. Met de tram ontdek je hoe Delftenaren met een frisse blik naar de problemen in de zorg kijken en hier slimme oplossingen voor vinden.
• De duurzame stad. Op de fiets laat de BNSP je zien hoe in deze stad mogelijkheden worden gevonden om woningen en wijken te verduurzamen.
• Creatieve economie. Per boot bezoek je innovatieve bedrijven en projecten die een circulaire economie op gang brengen.
Na afloop van de routes zul je worden ontvangen in Het Prinsenkwartier; de nieuwe broedplaats voor creativiteit en innovatie midden in het centrum van Delft. Hier zal de opening van zowel de tentoonstelling “1000 jaar verstedelijking in Nederland.

Hoe verder? Atlas van de verstedelijking in Nederland op tournee” als van de Stadsambassade plaatsvinden, gevolgd door een borrel en een diner. Om 20.00 heb je ook nog de mogelijkheid om de openingslezing van het Prinsenkwartier bij te wonen. 

Programma:

12.30 – Ontvangst in de nieuwe stationshal
13.15 – Start stadsroutes
16.15 – Aankomst in het Prinsenkwartier
16.30 – Opening stadsambassade door de stadsmakers
17.00 – Opening tentoonstelling “1000 jaar verstedelijking in Nederland. Hoe verder? Atlas vande verstedelijking in Nederland op tournee”
17.30 – Borrel en diner
20.00 – Openingslezing Prinsenkwartier
.
Aanmelden en contact
Deelname aan de stadsexpeditie is gratis. Indien je na afloop van de expeditie mee wilt eten kost dit €15. Dit bedrag kun je op de dag zelf betalen. I.v.m. de hoeveelheid plaatsen vragen we je in het onderstaande formulier aan te geven aan welke route je deelneemt en of je aanschuift bij het diner en of/en de openingslezing bijwoont. Ben je toch verhinderd te komen? Stuur dan eventjes een afmelding per email.

Aanmelden: via link op de website

Deel dit: