Bericht

Oproep: help ons jouw ervaringen met de verkeersveiligheid op de IJburglaan in kaart te brengen

Geplaatst op 18 juli 2017, 17:23 uur

De IJburglaan wordt door veel verkeersdeelnemers op IJburg als onveilig ervaren. Met name voor schoolkinderen die zich van huis naar school en vice versa begeven, worden de kruispunten gevaarlijk bevonden om over te steken.


Wij zijn voor stadsdeel Oost bezig om de ervaringen van bewoners in kaart te brengen. We willen graag de situatie door jouw bril bekijken!  Hiervoor zijn we  op zoek naar een aantal mensen die 1-5 foto’s (met smartphone voldoet) willen maken van punten op de IJburglaan waar er gekke/onveilige verkeerssituaties ontstaan, met daarbij een korte uitleg. Het gaat hier echt om jouw persoonlijke observaties en ervaringen.


Ben jij in de zomermaanden beschikbaar en bereid hier maximaal een half uurtje aan te besteden vul dan hier je contactgegevens in. Wij nemen dan contact op met verdere uitleg.


Alvast heel veel dank!

Deel dit:
3 reacties

Coby Hoogeboom

za 22 juli 2017 08:19
Niet alleen voor kinderen gevaarlijk, ook voor ouderen en gehandicapten. Daguerrestraat-Erich Salomonstraat is heel druk. Ook met fietsverkeer van m.n. ouders met kinderen op de loopgedeelten. Links en rechts wordt je van achteren ingehaald en gaat allemaal rakelings langs je heen. Oversteken gaat oo... lees meer

Jan Landman

vr 18 augustus 2017 12:52
Goed initiatief Myrthe.
Een gevaarlijk punt dat ik wil aanmelden is de kruising van de IJburglaan met de Haringbuisdijk aan de ene en de Vaillantlaan aan de andere kant. Dit is de eerste kruising na de witte brug vanaf de rondweg A10.
Er wordt hier heel veel door rood gereden, vooral door mensen die k... lees meer

Jeroen Overweel

ma 21 augustus 2017 08:11
Dag Myrthe, wat een van onze kinderen bijna het leven heeft gekost was een gek die de linksaf strook (IJburglaan X Lumierstraat) gebruikte om met hoge snelheid een stilstaande auto (wachtend op rood op rechtdoor strook) in te halen. Dat gedrag heb ik vaker gezien. Oplossing zou zijn om op de linksaf ... lees meer