Bericht

Nieuws over de tijdelijke jongerenvoorziening

Geplaatst op 23 januari 2014, 14:20 uur

Op 31 december 2013 heeft Stadsdeel Oost een besluit genomen om een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen voor een tijdelijke jongerenvoorziening op IJburg. Dit is gepubliceerd op 15 januari 2014 bij de bekendmakingen. De vergunning is verleend met de zogenaamde uitgebreide procedure, waarbij de vergunning zes weken ter inzage heeft gelegen. Tijdens deze periode is er een reactie (zienswijze) binnengekomen. Deze zienswijze heeft er niet toe geleid dat de vergunning gewijzigd of geweigerd moest worden.

Nu de vergunning is verleend, staat er nog zes weken open voor beroep bij de rechtbank. Als niemand beroep aantekent is de vergunning zes weken na 31 december onherroepelijk. Dat betekent dan dat de bouw half februari kan starten. 

Vervolg planvorming
De voorziening wordt naar verwachting eind februari gebouwd op Haveneiland Oost, aan de Bert Haanstrakade 2010 (hoek Pampuslaan). Het betreft een gebouw van totaal 126 m­2, bestaande uit portocabins. In de voorziening komt een activiteitenruimte met pantry en een spreekkamer.


Naar aanleiding van de input uit de vier werksessies worden de verbouwing & inrichting, de programmering & activiteiten en het beheer & de veiligheid nu concreet uitgewerkt. Eind februari vindt de verbouwing & inrichting plaats. Wilt u ook meehelpen klussen of inrichten?

In de voorziening gaan het jongerenwerk (Dynamo) en actieve bewoners werken aan talentontwikkeling van jongeren vanaf ca. 16 jaar. Daarnaast is er aandacht voor hulp- en zorgvragen van jongeren. Ook kunnen ze er terecht voor informatie en advies. Heeft u ook een idee voor een workshop of activiteit?

Het stadsdeel heeft met haar partners ook afspraken gemaakt over beheer en toezicht voor, tijdens en na openingtijden.

Op www.oost.amsterdam.nl/jovoijburg zijn de verslagen van de werksessie gecommuniceerd. Voor vragen, ideeën of voor meehelpen kunt u contact opnemen met mij.

Deel dit: