Bericht

4 mei - samen herdenken

Geplaatst op 30 april 2016, 11:20 uur

Op 4 mei is in het Ed Pelsterpark de jaarlijkse herdenking om 19.30 uur.

Ook ditmaal is het thema "De Ondergedoken Camera".

De foto's van Annemie Wolff staan centraal tijdens deze herdenking, Annemie Wolff was een vergeten fotografe uit Duitsland, die in 1933 met haar man Helmuth naar Amsterdam is gevlucht. 

Na de twee minuten stilte wordt in De Binnenwaai een expositie geopend van foto's van kinderen uit 1943, in de Vinex-wijk van toen: de Rivierenbuurt. De foto's hangen voor de ramen langs het park en zijn voor iedereen de hele maand mei te bezichtigen. Bij iedere foto staat een korte beschrijving van wie de kinderen zijn of waren en wat zij meemaakten. Hartverscheurende verhalen.

Scholen en zorginstellingen kunnen zich inschrijven voor een speciale rondleiding en introductie, daarbij wordt onder leiding van een deskundige ingegaan op de verhalen van de kinderen op de foto's en vertonen we delen uit "Nog even langs de fotograaf", de documentaire over Annemie Wolff van Rudi Boon.

Het IJburgkoor o.l.v. Ricus Smid en de IJburgfanfare o.l.v. Axel Schappert verzorgen de muziek, Thijs Reuten zal spreken namens de stad, de taptoe wordt geblazen door Ellen Dunnebier, Isabelle Smit zal een eigen gedicht lezen, Roel Sandvoort spreekt over De Ondergedoken Camera, Stefan de Wijs omlijst met zijn altsaxofoon twee verhalen van Arni Hubbeling, Harm Snel spreekt voor de twee minuten stilte.

 

4 mei comité IJburg 2016:
Arni Hubbeling, Pim Jonker en Joost van Dijk (De Binnenwaai),
Harm Snel (Columbus’ IJ),
m.m.v. Roel Sandvoort (Hollandse Hoogte),
in nauwe samenwerking met Stichting Annemie en Helmuth Wolff.
Copyright en scans: Monica Kaltenschnee.
Onderzoek: Tamara Becker, An Huitzing en fotojournalist Simon Kool.

3 bijlagen: poster en flyer 4 mei 2016 in .pdf formaat en de uitnodiging aan scholen op IJburg

Illustration
 
Documenten
Deel dit: