Bericht

DONEER AAN HOOST MAURITSKADE

Geplaatst op 8 maart 2016, 09:17 uur

 Eind februari hebben dertig Syrische vluchtelingen hun intrek genomen in een leegstaand kantoorgebouw aan de Mauritskade Amsterdam. Voor de bewoners is het een aangenaam alternatief voor de grootschalige opvang in tentenkamp Heumensoord. Hiermee willen vluchtelingen en buurtbewoners aantonen dat kleinschalige opvang wél kan. Om de kleinschalige opvang mogelijk te maken zoeken we financiële bijdragen en we hopen dat we op jullie bijdragen kunnen rekenen!

 Buurtbewoners hebben samen met de vluchtelingen ‘het woonhuis’ gereed gemaakt; is er schoongemaakt, geklust, geschilderd, bedden in elkaar gezet, zijn gordijnen genaaid, de keuken compleet gemaakt met potten, pannen, bestek, glazen, koelkasten, wasmachines en nog veel meer. Buurtbewoners gaan meewerken in het beheer en organisatie van het gebouw.

HOOST is daarmee een kleinschalige opvang waar vluchtelingen zelfvoorzienend zijn en in samenwerking met buurtbewoners zorgen voor hun eigen woon en slaapgelegenheid, inrichting, maaltijden en voorzieningen voor de dag. We starten met inburgering door Nederlands en ondersteuning naar activiteiten en werk.

 We geloven dat deze manier van opvang sterk bijdraagt aan duurzame integratie in de Nederlandse samenleving.

 We zijn blij met alle donaties en houden jullie via facebookgoep hoostmauritskade en onze website www.gastvrijoost.amsterdam op de hoogte van het wel en wee van ‘onze’ bewoners.

 Hoost is één van de projecten van Gastvrij Oost. Gastvrij Oost is een initiatief van bewoners en ondernemers uit Amsterdam Oost en wil samen met vluchtelingen een alternatief aanbod op het gebied van huisvesting en inburgering van vluchtelingen organiseren.

Doneren kan via de website

 

 

Deel dit: