Organisatie

School 2 Community

Non-profit

School 2 Community is een product van Stichting FAES. Fa•es draagt haar naam voluit For An Equal Society.


Wij brengen (bestaande) organisaties en instellingen bijeen voor het bevorderen van diversiteit, inclusie en sociale weerbaarheid binnen kunst, cultuur, sport en community. Hierbij vormen het welzijn en de veiligheid van de jeugd de belangrijkste aspecten.


Een van de producten is School 2 Community. Zij slaat hiervoor de handen in één met een school en of andere organisatie en gaat samen de uitdaging aan om met leerlingen van de school en jongeren uit de desbetreffende stadsdeel of wijk de omgeving met elkaar te verbinden. Ons uitgangspunt is: “It takes a village to raise a child” en vormt hierbij de leidraad voor de richtlijnen waar School 2 Community voor staat.


Samen bouwen wij een brug naar een stimulerende omgeving voor een dynamisch en blijvend proces van leren, onderzoeken, creëren en proberen. Dit doen wij op diverse manieren met uiteenlopende programma’s om zo van binnen (School) naar (2) buiten (Community) te werken. Ons doel is om een eenheid te vormen tussen de ontwikkeling van de gemeenschap vanuit de school enerzijds en de directe omgeving anderzijds.

Deel dit: