Subsidie-aanvraag: Festival 'Zijburg voor Pampus'

Jaar
2014
Naam initiatief
Festival 'Zijburg voor Pampus'
Toelichting

Zeeburgereiland meets IJburg

De ondernemers en bewoners op Zeeburgereiland en IJburg hebben een podium om hun talenten, passies, producten en diensten te laten zien. Op het open podium verzorgen bewoners, leerlingen van diverse scholen op Zeeburgereiland en IJburg zoals: Muziekschool Amsterdam, Montessori Kind Centrum, en het IJburg College muzikale, dans- en theatervoorstellingen en bedrijfspresentaties. Tijdens het diner spelen vier lokale bandjes en is er een modeshow van een lokale ondernemer.
Met goed weer willen wij graag gebruik maken van een buitenpodium voor bandjes en open podium en een modeshow. We hebben een lounge room met zitzakken om in gesprek te raken met je onbekende buur in de vorm van Socratische gesprekken en speeddaten onder leiding van bewoners. Dat levert vaak duurzame contacten en wederzijdse hulpdiensten op. Na het diner is het tijd voor een danceparty. DJ’s van IJburg en Zeeburgereiland verzorgen de muziek en dat betekent gegarandeerd dansen. En om de sfeer compleet te maken hebben we buiten een kampvuur waar het goede gesprek voortgezet kan worden.
Kortom, een onvergetelijk evenement voor en door Zeeburgereilanders en IJburgers.

Wat willen we bereiken?
Een goede buur is beter dan een verre vriend. In dit kader organiseren bewoners en ondernemers van het nieuwe Zeeburgereiland en IJburg gezamenlijk een festival. Het is een buurtinitiatief met de focus op elkaar leren kennen, delen en samenwerken. Wij nemen de verantwoordelijkheid onze wijken zelf vorm te geven. ZIJburg voor Pampus zorgt voor de ontmoeting!

Wie willen we bereiken?
Alle bewoners en ondernemers van Zeeburgereiland en IJburg zijn welkom

Datum uitvoering
7 juni 2014
Project op Hallo IJburg
Totale kosten
€ 3500
Financiering uit andere bronnen
Tankstation Kriterion 200 euro
Woningcorporatie de Alliantie 400 euro
Subsidiebedrag
1.500,00
Argumentatie subsidie-toekenning
Het evenement speelt zich af op het Zeeburgereiland waar de 1e bewoners sinds kort wonen. Rondom de nieuwbouw-activiteiten zijn verschillende partijen aan het bouwen, een school is recent gestart en nieuwe partijen dienen zich aan. Het verbinden van alle al aanwezige bewoners en hun nieuwe buren & andere partijen die actief op het ZBE aanwezig zijn, is belangrijk in deze fase van bewoning van het eiland.

Buurtopgaven: Het festival draagt bij aan het creëren van verbondenheid en vergroten van de levendigheid in deze nieuwe buurt.
Verslag