Vacature/hulpvraag

Maatjes gezocht voor Amsterdammers in een sociaal isolement!

Geplaatst op 1 maart 2018, 12:04 uur

Wij van De Regenboog Groep zoeken naar een aantal leuke maatjes voor buurtgenoten die in een isolement zijn geraakt en hier alleen niet makkelijk uitkomen!

1. David

David is een lieve en vriendelijke 60 jarige man. Hij is dol op lezen en klaverjassen. David had een goede baan en een stabiel leven. Door persoonlijke problemen is hij aan de drank geraakt. Hij werd ontslagen en de meeste van zijn vrienden verdwenen. David heeft hard gevochten om zijn verslaving te overwinnen. Nu is hij van de drank af maar door de verslaving zit hij nu in de schuldsanering, loopt hij bij de voedselbank, en kampt hij met angststoornissen. David wil dolgraag meer contact met mensen maar door de angsten is dit moeilijk. 1 op 1 contact is perfect voor hem. Wil jij met David af en toe een blokje om, gezellig een kopje koffie drinken en een beetje buurten? 

2. Meredith

De 62-jarige Meredith heeft een vrolijke lach. Meredith is een lieve dame die graag contact wil met een vrijwilliger om gezellige dingen te doen en te kletsen. Meredith heeft een verstandelijke beperking. Ze woont zelfstandig en kan nog veel dingen zelf regelen. Ook kampt ze met psychiatrische problemen. Meredith laat dit haar niet tegenhouden. Ze is actief in de buurt en zwemt graag. Echt contact leggen vindt zij echter moeilijk. Heb jij elke twee weken een paar uurtjes tijd om met deze lieve dame door te brengen? 

3. Nick

Nick (40) heeft een kortdurend maatje nodig. Nick is alleen en voelt zich vaak depressief. Hij komt dan soms dagen niet zijn bed uit en wil graag samen met een vrijwilliger langs een kunstgalerie bij hem in de buurt. Alleen kan hij zich er niet toe zetten, maar samen met een vrijwilliger wil hij graag weer werken aan zijn ritme en de buurt opnieuw leren verkennen. Lijkt het jou leuk om Nick een steuntje in de rug te bieden? 

4. Nadya

De Nigeriaanse Nadya (44) zoekt met spoed een financiële coach. Nadya is nu een paar jaar in  Nederland maar ze spreekt de taal nog niet zo goed. Ze werkt keihard, heeft drie banen. Maar het is niet genoeg om de schuldeisers tevreden te houden. Nadya heeft geen idee hoe het Nederlandse systeem werkt. Er wordt beslag gelegd op haar toeslagen en loon en ze weet niet waarom. Ze vindt het moeilijk brieven te lezen. Nadya is een keiharde werker en ze wil dolgraag uit de problemen komen maar ze heeft hier wel hulp voor nodig. Heb jij een paar uur per week tijd? 

Ingangsdatum
Je kunt op elk gewenst moment beginnen! Onze deelnemers staan te popelen je te ontmoeten!
herhalend
Als maatje via De Regenboog Groep spreek je eens per week of eens per twee weken een paar uur af.
Het gaat een contact aan voor 6 maanden tot een jaar. Behalve bij Nick, bij hem spreek je ongeveer 2 maanden eens per twee weken af.
Beloning
Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie Goede begeleiding en intervisie Reiskostenvergoeding Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen Je maakt echt verschil in het leven van een ander
Illustration
 
Deel dit: