Vacature/hulpvraag

Mentor

Geplaatst op 9 februari 2022, 16:05 uur
Illustration

Wat ga je doen?
Samen met je leerling en de ouder(s) plan je jullie wekelijkse mentor-uur. Meestal is praktische hulp bij huiswerk, agendagebruik en huiswerkplanning een goede ingang om het gesprek op gang te brengen. Bij de kennismaking komt naar voren waarop de begeleidingvraag is gericht. De gerichte, individuele aandacht en positieve benadering zijn hoe dan ook belangrijk voor de mentale groei van de leerling. Ook het halen van successen bij het schoolwerk draagt daartoe bij. Daarnaast kan je werken aan het vergroten van de leesvaardigheid en de algemene kennis. Versterken van de onderlinge band kan door het samen doen van een activiteit: van een kaartspelletje tot koekjes bakken of eventjes op het pleintje voetballen.

Wat kan je van School’s cool verwachten?
Wij doen ons best een zorgvuldige keuze voor je leerling te maken, waarbij jij altijd het laatste woord hebt in de beslissing of je de betreffende leerling gaat begeleiden. Wij bieden je intervisie, trainingen en workshops en persoonlijke begeleiding. Daarnaast nodigen we je graag eenmaal per jaar uit voor een informele bijeenkomst in de vorm van een borrel of een etentje.

De intervisies, trainingen, workshops en informele bijeenkomsten vormen ook de mogelijkheid om je mede-mentoren te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Van al deze bijeenkomsten krijg je per e-mail een uitnodiging.

Eisen?
We verwachten dat je bereid bent per week één tot anderhalf uur aan je leerling te besteden, gedurende 12 tot 18 maanden. Je moet goed opgeleid zijn, geïnteresseerd zijn in de leeftijdsgroep van 10 tot 18 jaar, geduldig zijn. Belangrijk is (meestal) ook goede kennis van het Nederlands. School’s cool vraagt voor jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan.

Organisatie
School's cool Amsterdam
contactpersoon
Paul Peternann
Ingangsdatum
per direct
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon