Bericht

Summerparty bij Set Wereldhuiskamer en Set Community Gardens

Geplaatst op 31 mei 2024, 09:35 uur
Illustration

SET Wereldhuiskamer & Community Gardens: heten u welkom op ons jaarlijks zomerfeest, we vieren samen met u dat wij de Nieuwe Europese Bauhaus priis hebben gewonnen.

Programma:

  • 14.30 tot 15.30   Officiele opening: door Carolien de Heer( Stadsdeelvoorzitter), Mireille de Ruiter Jeske Rutgers & Dora Djamila Mester
  • 15.30 tot 17.30   ​Workshops culturele en groene activiteiten:
        • teacorner, kinderactiviteit, workshop hot composting en maak kennis met activiteiten van de Wereldhuiskamer en de Community Gardens
  • 18.00 tot 20.00 ​  Samen eten, fijn als u eten meeneemt om samen te delen
  • 20.00 tot laat      Twee DJ’s nemen ons mee in Oosterse en Afrikaans muziek           

Als je komt: graag aanmelden: mail en aangeven met hoeveel mensen je komt.                                                                                           

Hoe het begon
Tijdens dit bijzondere Zomerfeest op SET en kijken we terug op hoever we gekomen zijn sinds in 2016 bekend werd dat Kavel 13a een gemengd woonplek voor jongeren en statushouders moest worden. Inmiddels is het een bruisende plek op IJburg geworden, dankzij Mireille de Ruiter en Jeske Rutgers en vele bewoners en buren en met steun van de Gemeente. Naast alle jonge bewoners en jong en oud die de speeltuin gebruiken, zijn er vele creatieve groepen die een thuis hebben gevonden in SET buurthuis de Wereldhuiskamer en de Community Gardens. SET is nu onmisbaar op IJburg.

En dan de mooie tuin! We staan ook stil bij het nieuws dat SET een bijzondere Europese prijs in de wacht heeft gesleept!  Dank zij de leiding en inspiratie van Dora Djamila Mester, Marino Bottini en met Nuri Tayfun Yalcin van Towards Nature Permaculture heeft SET Wereldhuiskamer en Community Gardens een NEB prijs gewonnen voor duurzaamheid, verbinding en schoonheid. 

Via het NEB (Nieuw Europees Bauhaus) wil de Europese Commissie de Green Deal zichtbaar maken in het dagelijks leven. Daarbij gaat het om de pijlers esthetiek, duurzaamheid en inclusie.

SET Community Gardens heeft de **Eerste Prijs gewonnen in de categorie “Sustainability, Regaining a Sense of Belonging and Beauty” **oftewel duurzaamheid, hervinden van een gevoel van verbondenheid, en schoonheid. Dat is het vieren waard, samen met iedereen die Set Wereldhuiskamer & Community Gardens zo’n speciale plek op IJburg maken.

Meer informatie over de prijs: New-european-bauhaus Prize

 

 


Illustration
 
Deel dit: