Activiteit

Roxy Music door Hanekroot & Vos

donderdag 10 oktober 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Roxy Music overdonderde de muziekwereld in 1972 met een weergaloze debuutelpee en overrompelende liveshows. De Britse band bracht hiermee en met zijn indrukwekkende vervolgplaten een grote vernieuwing teweeg in de popmuziek.

Gijsbert Hanekroot – die tegenwoordig op IJburg woont – heeft als hoffotograaf van muziekblad OOR tussen 1973 en 1979 Roxy Music gefotografeerd tijdens concerten en in opname- en televisiestudio’s.

Gijsbert Hanekroot begon eind jaren zestig als popfotograaf te werken en was daarmee een van de eerste van Nederland. Vanaf de jaren zeventig kreeg hij een indrukwekkende hoeveelheid bands en muzikanten voor zijn camera, zoals David Bowie, The Rolling Stones, Patti Smith, B.B. King, The Police, Sparks, Linda Ronstadt, Carlos Santana, Ian Dury, Lou Reed en ga zo maar door.

Een uitgebreide selectie van Hanekroots belangrijkste foto’s van Roxy Music zijn nu verschenen in het prachtige boek Roxy Music When you were young.

Publicist Sebastiaan Vos schrijft in Roxy Music When you were young over het ontstaan van Roxy Music en de vernieuwing die de band bracht in de popmuziek. Ook bespreekt hij de solocarrière van Bryan Ferry, die in eerste instantie het einde van de band inluidt. Maar wanneer Ferry in z'n eentje artistiek en commercieel blijkt vast te lopen, weet hij Roxy Music nieuw leven in te blazen. Het boek biedt daarnaast korte beschouwingen over de muzikale carrières van (ex-)bandleden Brian Eno, Phil Manzanera en Andy Mackay.

Tijdens dit FlexPodium staan Roxy Music en het voornoemde boek centraal. Gijsbert Hanekroot en Sebastiaan Vos vertellen over respectievelijk de popfotografie in de jaren zeventig en de betekenis en ontwikkeling van Roxy Music als Britse artrockband. Daarnaast zal Sebastiaan Vos zijn liefde voor Roxy Music, Bryan Ferry en Brian Eno toelichten aan de hand van enkele van zijn favoriete nummers.

Reserveren via chipta.com/tickets/event/70227/roxy-music-door-hanekroot-vos

Toegang: vrijwillige bijdrage

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: