Jouw tekst over IJburg op een nieuwe brug?

Wilde jij je liefde voor IJburg altijd al kwijt in een zelfgeschreven gedicht, lied, rap, kreet, of andere soort tekst? Pak dan nu je kans om je tekst terug te zien op een nieuwe brug in de haven van IJburg! Schrijf je tekst (maximaal 100 woorden) en upload 'm hieronder. Je kan dit doen tot en met zondag 27 september 2020.

Wat gaan we doen?

Op IJburg bouwt de gemeente Amsterdam binnenkort een nieuwe voetgangersbrug Deze brug komt over de Polygoongracht in de haven tussen gebouw Jonas en het Four Elements Hotel aan de Bert Haanstrakade. Door deze brug wordt het mogelijk om straks een rondje om de haven te wandelen.

Op het houten brugdek worden latten van staal aangebracht. We gaan een deel van deze latten met tekst graveren. Teksten door IJburgers bedacht en door IJburgers uitgekozen. Op die manier wordt de nieuwe brug door en voor alle IJburgers!

Op het voetpad voor het winkelcentrum van IJburg kun je bekijken hoe dat er uit komt te zien. We plaatsen daar een voorbeeld van de latten met tekst.

image

Hoe en tot wanneer kan ik meedoen?

Je kan je tekst aanleveren tot en met zondag 27 september 2020 via deze pagina op Hallo IJburg. Om alles goed te laten verlopen zijn spelregels opgesteld. 

In het kort samengevat moet je om mee te kunnen doen:

  • op IJburg wonen, werken of naar school gaan
  • je moet je tekst helemaal zelf bedacht hebben
  • Schrijf je liever in een andere taal? Dat mag, maar zet er dan wel even in het Nederlands bij waar de tekst over gaat.

Je tekst moet passen binnen één of meerdere thema’s uit de woordenwolk hieronder. Laat je inspireren:

image

Kies jij de teksten die op de brug komen te staan?

Een selectiecommissie bepaalt welke teksten op de brug komen. Heb je zelf geen tekst, maar wil je wel meedoen? Ook jij mag in deze commissie. Als je graag wilt meebeslissen of adviseren, geef je dan op door een e-mail te sturen naar info@halloijburg.nl. Je kan je aanmelden voor de selectiecommissie tot en met zondag 20 september 2020. De commissie bestaat uit 3 bewoners en de ontwerper van de brug. We zoeken vooral naar mensen met gevoel voor taal, kunst en saamhorigheid

En hoe dan verder?

Vanaf maandag 28 september t/m zondag 11 oktober 2020 kan je via deze pagina aangeven welke teksten jij als IJburger het liefst op de brug zou willen zien. Dit helpt de selectiecommissie, want jouw mening worden meegewogen in de beoordeling.

In november van 2020 maakt de selectiecommissie bekend welke teksten op de brug worden geplaatst. Wanneer dit precies is, is nu nog niet bekend. Daarover volgt later meer informatie op deze pagina.

31 augustus t/m 27 september – stuur je tekst in via deze pagina

28 september t/m 11 oktober – welke tekst vind jij de mooiste?

12 oktober t/m 31 oktober – de selectiecommissie kiest!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de omgevingsmanagers:
Carin Bosboom, 06-83515465
Martijn Kruijf, 06-51419935

We verheugen ons op jullie inzendingen!