Teksten over IJburg op een nieuwe brug in de haven!

Tot en met zondag 4 oktober 2020 kon iedereen een zelfgeschreven gedicht, lied, rap, kreet, of andere soort tekst indienen voor op de nieuwe brug in de haven van IJburg!

We hebben 92 geldige voorstellen ontvangen.

Heel veel dank daarvoor!

Tot en met zondag 18 oktober kon iedereen zijn voorkeuren aangeven. Iedereen die wilde, kreeg 10 hartjes om te verdelen over de teksten. 171 IJburgers hebben samen 1160 hartjes verdeeld. De selectiecommissie is ze daar zeer dankbaar voor.

De selectiecommissie heeft inmiddels alle voorkeuren bekeken en een definitieve selectie gemaakt. De brug zal uit ongeveer 285 balken gaan bestaan. Dat betekent dat er plek was voor ongeveer 30 teksten, het zijn er 34 geworden. Alle inzenders hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen. De geselecteerde teksten zijn op de volgende pagina te vinden.

 

Actueel:     171 mensen hebben hartjes uitgedeeld   1247 hartjes uitgedeeld

Wat gaan we doen?

Op IJburg bouwt de gemeente Amsterdam binnenkort een nieuwe voetgangersbrug Deze brug komt over de Polygoongracht in de haven tussen gebouw Jonas en het Four Elements Hotel aan de Bert Haanstrakade. Door deze brug wordt het mogelijk om straks een rondje om de haven te wandelen.

Op het houten brugdek worden latten van staal aangebracht. We gaan een deel van deze latten met tekst graveren. Teksten door IJburgers bedacht en door IJburgers uitgekozen. Op die manier wordt de nieuwe brug door en voor alle IJburgers!

image

Voorbeeld bekijken?

image

Op het voetpad voor het winkelcentrum van IJburg kun je bekijken hoe de teksten eruit komen te zien. In de stoep is een voorbeeld geplaatst van de latten met tekst.

Hoe en tot wanneer kan ik meedoen?

Je kan je tekst aanleveren tot en met zondag 4 oktober 2020 via deze pagina op Hallo IJburg. Om alles goed te laten verlopen zijn spelregels opgesteld. 

In het kort samengevat moet je om mee te kunnen doen:

  • op IJburg wonen, werken of naar school gaan
  • je moet je tekst helemaal zelf bedacht hebben
  • Schrijf je liever in een andere taal? Dat mag, maar zet er dan wel even in het Nederlands bij waar de tekst over gaat.

Je tekst moet passen binnen één of meerdere thema’s uit de woordenwolk hieronder. Laat je inspireren:

image

Hoe bepalen we welke teksten op de brug komen?

Een selectiecommissie bepaalt welke teksten op de brug komen. Alle IJburgers konden zich tot en met 20 september 2020 aanmelden. We ontvingen vier aanmeldingen, en daar zijn we heel blij mee. Het zijn 3 betrokken IJburgers en de oud-stadsdichter van Gouda die dit jaar op IJburg komt wonen. Zij vormen de commissie samen met de ontwerper van de brug,  Cyrus Clark. Samen maken ze tussen 19 en 31 oktober een definitieve selectie. Op 1 november wordt de selectie bij de gemeente ingeleverd voor verdere verwerking. 

 

En hoe dan verder?

Vanaf maandag 5 oktober t/m zondag 18 oktober 2020 kan je via deze pagina aangeven welke teksten jij als IJburger het liefst op de brug zou willen zien. Dit helpt de selectiecommissie, want jouw mening worden meegewogen in de beoordeling.

In november van 2020 maakt de selectiecommissie bekend welke teksten op de brug worden geplaatst. Wanneer dit precies is, is nu nog niet bekend. Daarover volgt later meer informatie op deze pagina.

31 augustus t/m 4 oktober – stuur je tekst in via deze pagina

5 oktober t/m 18 oktober– welke tekst vind jij de mooiste?

19 oktober t/m 31 oktober – de selectiecommissie kiest!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de omgevingsmanagers:
Carin Bosboom, 06-83515465
Martijn Kruijf, 06-51419935

We verheugen ons op jullie inzendingen!