Nieuw bericht

Werkzaamheden kruispunt Pampuslaan/Muiderlaan

geplaatst op 14 februari 2020, 11:26 uur, door Carin Bosboom, omgevingsmanager IJburg

In november 2019 heeft een deel van de bewoners van IJburg al een brief ontvangen over de werkzaamheden rond dekruispunten van de Muiderlaan met de Pampuslaan en de Bert Haanstrakade. Deze werkzaamheden zijn nodig om ruimte maken voor de bouw van de brug die Haveneiland met Centrumeiland gaat verbinden.

Het eerste deel van de werkzaamheden -de verplaatsing van bomen op de Bert Haanstrakade- is klaar. Vanaf 17 februari start de volgende reeks werkzaamheden.

Wat gaan we doen?

• Het fiets- en voetpad langs de Pampuslaan richting het strand en Lolaland komt direct langs het water te lopen. We sluiten het aan op het fiets- en voetpad aan de Bert Haanstrakade. Zo ontstaat een veilige en mooie routerichting Centrumeiland en het strand.
• Op een later moment verleggen we ook de autorijbaan van de Pampuslaan richting het water. Hiervoor maken we nu alvast een nieuwe tijdelijke aansluiting van de Pampuslaan op de Muiderlaan.
 

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden plaats op en rondom de rijweg van de Muiderlaan tussen de kruisingen met de Pampuslaan en de Bert Haanstrakade.

• Om veilig te kunnen werken, sluiten we aan de Muiderlaan tijdens werkuren de rijbaan richting het centrum af. Het autoverkeer wordt over de andere rijbaan omgeleid. Het verkeer maakt dan in beide richtingen om en om gebruik van deze rijbaan.
• Er zijn overdag verkeersregelaars ter plekke om het verkeer in goede banen te leiden.
• Buiten werkuren zijn beide rijbanen van de Muiderlaannormaal te gebruiken.
• Fietsers en voetgangers richting strand en Lolaland worden omgeleid.
 

Is er overlast van de werkzaamheden?

• Tijdens de uren dat het autoverkeer om en om over één rijbaan van de Muiderlaan gaat, stroomt het verkeer langzamer door. Daardoor is het drukker met autoverkeer op straat en bent u wat langer onderweg dan gebruikelijk.
• Er wordt tussen 7.00 en 22.00 uur met groot materieel en machines gewerkt. Dat kan enige geluidsoverlast geven.
Wij realiseren ons dat de late stoptijd extra hinder in de avonduren kan geven. Dit is helaas noodzakelijk om de werkzaamheden binnen een aanvaardbare periode en uiteindelijk met zo min mogelijk overlast af te kunnen ronden.

Is er overlast van de werkzaamheden?

Wandelaars richting het strand met (loslopende) honden en jonge kinderen: wees er alert op dat er regelmatig bouwverkeer rijdt en dat er met zware machines wordt gewerkt. Loop niet door het werkgebied! We doen ons best dit zo goed mogelijk aan te geven, maar doen ook een beroep op uw oplettendheid. Zo houden we het samen veilig.

Meer informatie nodig?

U kunt contact opnemen met de omgevingsmanager van IJburg

Carin Bosboom   C.Bosboom@amsterdam.nl

 

 

Foto