Nieuw bericht

De groene oevers van IJburg

geplaatst op 14 januari 2020, 08:57 uur, door Claartje Albersen

IJburg is al bijna 20 jaar bewoond. Wat begon als pionieren op een zandvlakte in het water, is inmiddels uitgegroeid tot  en dichtbevolkte wijk, direct grenzend aan een natuurgebied. De toenemende drukte vraagt ook om ander gebruik van de openbare ruimte. Om samen veilig en prettig op IJburg te kunnen wonen, is het belangrijk dat de groene oevers van het eiland openbaar zijn, niet beschadigd raken en dat de natuur de kans krijgt. 

Veilig, mooi en prettig
Dat het drukker wordt op IJburg merkt u als bewoner. Daarom is het belangrijk de openbare ruimte zo goed mogelijk te gebruiken. Daar zijn regels voor, waar de gemeente u meer over kan vertellen, maar uw mening is minstens zo belangrijk. U woont op IJburg. Wat wilt u als bewoners? Hoe kunnen we de oevers zo gebruiken, dat iedereen er plezier van kan hebben. Kortom: hoe zorgen we samen voor een veilig, mooi een prettig IJburg voor iedereen? Daarover gaat de gemeente Amsterdam graag met u in gesprek.

Eerste bewonersavond: Steigereiland-Zuid
De bewoners van Steigereiland-Zuid zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdagavond 23 januari. Later gaan we ook met bewoners van andere delen van IJburg in gesprek. 

In bijgevoegde flyer en via de link vindt u meer informatie.