Nieuw bericht

Surf jij weleens bij IJburg? Let dan nu op! Binnen de boeien is het gevaarlijk!

geplaatst op 13 juli 2018, 14:12 uur, door Carin Bosboom, omgevingsmanager IJburg

Er zijn veel (Amsterdamse) kitesurfers, windsurfers, zeilers en andere watersporters die regelmatig te vinden zijn aan de kust van het IJmeer bij IJburg. Voor jullie is deze boodschap.

Vanaf half juli worden er werkzaamheden verricht in het water van het IJmeer. Er wordt met grote (zand)sproeipontons land gemaakt voor het toekomstige Strandeiland. Het werkterrein van de aannemer is in het water afgezet met gele boeien. Binnen die boeien is het vanaf nu verboden terrein voor alle watersporters! (zwemmen, varen, windsurfen, kitesurfen) Er staan straks ook meerdere borden met een waarschuwing en een verbod.

Het grote sproeiponton wordt namelijk op zijn plek gehouden door strakke, heel lange en vaak onzichtbare kabels die op verschillende hoogtes door het water lopen. Kom je met deze kabels in aanraking, dan is je materiaal stuk. Bovendien loop je zelf ook groot risico op ernstig letsel. De strak gespannen kabels zijn vlijmscherp!

De afzetting is door Rijkswaterstaat aangebracht en zij houden ook toezicht op de naleving. (Kite)surf je toch, dat kan je bekeurd worden. Ook werknemers van de aannemer en de gemeente Amsterdam spreken je aan en sturen je weg wanneer je toch gaat kitesurfen (ook windsurfen, zeilen en varen) in het werkgebied.

De gemeente en de aannemers doen er, ondanks de omvangrijke opdracht, alles aan om nog zoveel mogelijk gelegenheid te geven voor waterrecreatie, maar veiligheid staat op de eerste plaats.

Wij begrijpen dat dit een teleurstellend bericht is, maar we rekenen we op je begrip en je medewerking!
Hartelijk dank daarvoor.

Heb je vragen n.a.v. dit bericht, neem contact op met de omgevingsmanager van de gemeente Amsterdam, Carin Bosboom op telefoonnr. 06 83515465

 

Foto