Nieuw bericht

Mayors Challenge Amsterdam: We need you, creative and smart minds!

geplaatst op 23 december 2013, 15:29 uur, door Maureen Linthout

Voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg heeft dit jaar Europese steden van 100.000+ inwoners een uitdaging voorgelegd: ‘Kom met jullie meest innovatieve idee, dan beloont mijn foundation de winnende stad met € 5 miljoen om het idee uit te voeren.’ In totaal doen 182 steden mee, waaronder Berlijn, Parijs, Londen en Rome. En uiteraard ook Amsterdam. Op 31 januari wordt namens Burgemeester Eberhard van der Laan het beste idee van Amsterdam ingestuurd. Het gaat om een idee met visie dat impact heeft op een urgent stedelijk vraagstuk, dat haalbaar en uitvoerbaar is en overdraagbaar op andere steden.

Om tot het meest briljante en innovatieve idee van Amsterdam te komen zijn creatieve geesten, nieuw denkers, concepthelden en bruggenbouwers nodig die perspectief zien. Ook zijn er ontwerpers, makers, doeners, rekenmeesters, techneuten en doorzetters nodig om het idee uitvoerbaar maken. Of jouw vakgebied of interesse nu op het gebied ligt van duurzaamheid, sociaal, veiligheid, zorg, voedsel, gaming, architectuur of dat de stad in het geheel jouw aandacht heeft. We hebben je nodig om samen ideeën te genereren en uit te werken.

Dus voel jij je geroepen en heb je zin om mee te denken, te ontwerpen en te bouwen aan het beste idee van Amsterdam? Of heb jij gewoon al een gouden idee waar je Amsterdam mee wilt laten meedingen naar het prijzengeld? Kom dan donderdag 9 januari om 14.00 uur naar Pakhuis de Zwijger.

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door je gegevens in te vullen op de website van Pakhuis de Zwijger. Daar ook meer info.