Activiteit

Kinder Zomer Kunst Programma in Factor IJ

wo 14 aug 2024 - vr 23 aug 2024 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Wees je eigen held tijdens het KINDERKUNSTPROGRAMMA deze zomer in Factor IJ!

Deze zomervakantie ga je onder leiding van IJburgse kunstenaar Agnes Poe twee weken onderzoeken wie je bent, waar je bij hoort en vooral wie je zou willen zijn. Ben jij die ontdekkingsreiziger die de top van de Himalaya beklimt? Of duik je liever de jungle in op zoek naar een nieuwe diersoort? Is het verste sterrenstelsel nog niet ver genoeg voor jou? Of wil jij als kunstenaar met kwast en verf de wereld een stuk kleurrijker en mooier maken?

Tijdens deze weken zijn er geen grenzen. Laat je fantasie de vrije loop en bedenk een prachtige wereld die voor en door jou is gemaakt!

Programma:

In het eerste deel van het programma bestaat uit drie dagen en staat wie je bent en thuishoort centraal. Je maakt een eenvoudige tekening van jezelf en je omgeving. Later denken we verder over wie je wilt zijn, waar je heen wilt en waarom. Vervolgens maken wij een kunstwerk van de droomwereld waar je bij wilt horen. Je kunt de tijd nemen en alle drie sessies aanwezig zijn. Als je maar één keer kan komen en lukt het niet om jouw kunstwerk af te maken, dan kun je het naar huis nemen, thuis afmaken en volgende week terugbrengen voor het tweede deel van het programma.

In de tweede week werken we vooral op zelftransformatie. Met karton, papier, verf, stof en kleding kun je je eigen outfit ontwerpen die past bij jouw droomidentiteit. Is je transformatie gereed? Dan maken wij een foto van je voor een groen scherm. Het kunstwerk dat we de week ervoor hebben gemaakt, wordt in het portret van jou gefotoshopt om zo jouw droomidentiteit te creëren. De foto kan later bij Factor IJ opgehaald wordt, of het wordt als een digitaal bestand via e-mail gestuurd.

Dit wil je weten

  • Wanneer: Week 1: 14, 15, 16 augustus. Week 2: 21, 22, 23 augustus
  • Tijd: 14:00-16:30 (met een pauze)
  • Voor wie: kinderen van 7 t/m 12 jaar
  • Lessen worden in NL en Engels gegeven
  • Locatie: de lessen vinden plaats in het kunstatelier van Factor IJ
  • Kosten: €75,- inclusief materialen en wat te drinken en een snack. Instromen of een losse les volgen is mogelijk. Weet je vooraf al dat je er niet altijd bij bent, dan kun je per les betalen. De kosten per les zijn € 15,-.
  • Kinderen met een stadspas krijgen 10% korting.

Als je mee wilt doen, mail naar info@factor-ij.amsterdam

Locatie
Factor IJ
Kosten toelichting
75 euro voor 6 lessen van 2,5 uur
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 7 t/m 12 jaar
Omschrijving doelgroep 
Kinderen van 7 t/m 12 jaar
start / einde
Start op wo 14 augustus 2024. Eindigt vr 23 augustus 2024
Illustration
 
Documenten
Deel dit:
Locatie
Aanbieder
Geplaatst door
Toekomstige data voor deze activiteit
woensdag 14 aug 2024
donderdag 15 aug 2024
vrijdag 16 aug 2024
woensdag 21 aug 2024
donderdag 22 aug 2024
vrijdag 23 aug 2024