Activiteit

Factor IJ in CONCERT

vrijdag 14 juni 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Tijdens dit dubbelconcert presenteren jonge internationale muzikanten een kleurrijk programma dat uiteenlopende muziekstijlen omvat. De avond begint met een selectie stukken voor klassieke gitaar uitgevoerd door Eva Victoria Schockmel en gaat verder met het Lisa Weyrauther Trio dat een reeks originele composities zal presenteren.

Over de artiesten:

Eva Victoria Schockmel (2001, Luxemburg) begon haar muzikale opleiding aan het Conservatoire de la Musique de la Ville d'Esch-sur-Alzette, Luxemburg, waar ze verschillende lessen volgde zoals klassieke gitaar, percussie, drumstel, kamermuziek en koordirectie. Sinds september 2021 volgt Eva haar bacheloropleiding klassieke gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Gabriel Bianco. Ze is lid van verschillende ensembles, zoals de mandolineorkesten Ensemble à Plectre Municipal d’Esch-sur-Alzette en Il Forum Musicale, het kwintet Ensemble Fides en Duo Encordé. Ze heeft deelgenomen aan internationale gitaarcompetities en is met name bekroond met de speciale prijs voor de beste vertolking van het verplichte stuk in de finale van het Antwerpen Gitaarfestival in 2023.

Het Lisa Weyrauther Trio is een gloednieuw project van de Duitse componist en pianist Lisa Weyrauther waarin ze haar uiteenlopende muzikale inspiraties in een levendige jazzsetting brengt. Ze wordt in dit avontuur vergezeld door de veelzijdige muzikanten Ignacio Pintó (bas) en Alejandro Martin Puchau (drums). Verenigd door hun gedeelde passie voor fantasierijke muziek, creëert het trio een uniek geluid dat veel verder reikt dan het klassieke jazzidioom. Boeiende grooves, gedurfde en speelse melodieën, betoverende sferen en nauwgezette aandacht voor klankkleur kenmerken de muzikale taal van het trio.

10 euro. Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie in Factor IJ

 

Locatie
Factor IJ
Kosten toelichting
10 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: