Activiteit

Bezoek Strandeiland tijdens de Dag van de Bouw

zaterdag 8 juni 2024 , 10:00 - 15:30 uur
Illustration

Bent u benieuwd naar wat er allemaal achter de bouwhekken gebeurt op Strandeiland? Op zaterdag 8 juni kunt u tijdens de Dag van de Bouw bij de bouwplaats van project IJburg een rondleiding krijgen.                                                                    

Rondleiding

Bouwbedrijf Mobilis geeft de rondleiding. Zij bouwen in opdracht van de gemeente op Strandeiland de Annemie Wolffburg en de Lee Millerbrug. Deze 2 bruggen verbinden straks Haveneiland, Centrumeiland en Strandeiland met elkaar. Er is extra aandacht voor natuurinclusief bouwen. Dat betekent dat er tijdens het bouwen rekening wordt gehouden met de natuur in de omgeving. Zo krijgen de bruggen speciale plekken voor vleermuizen en zwaluwen om nesten te bouwen.

Kinderen welkom

In het infocentrum op de bouwplaats vindt u meer informatie over het project. Onderweg heeft u vanaf diverse uitkijkpunten elke keer een ander zicht op de bouw. Kinderen kunnen zelf gaan bouwen in de zaagloods.

Wanneer

Plaats: IJburg, Pampuslaan 499, Amsterdam
Tijd: 10.00 tot 15.30 uur

De rondleiding is helaas niet geschikt voor mensen die moeite hebben met lopen of een rolstoel gebruiken.

We raden bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Met bus 66 of tram 26 kunt u aan het eindpunt uitstappen en dan is het nog 5 minuten lopen naar het project. Betaald parkeren is mogelijk.

Contact

Carin Bosboom, omgevingsmanager
c.bosboom@amsterdam.nl
06-83515465

Locatie
Strand IJburg
Deel dit: