Activiteit

Kees Broere: Kloppen voor de lift

donderdag 16 mei 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Eind september 2023 rondde Kees Broere de laatste tekst voor Kloppen voor de lift af. Vlak daarna laaide het conflict tussen Israël en Palestina in alle hevigheid op: Broere moest zijn journalistengeest en schrijfvingers ernstig bedwingen, die teksten moesten naar de drukker. Broere noemt de bundel een ‘nachtkastjesboek’. Het is een boeiende aaneenschakeling van herinneringen aan bijna veertig jaar werk als buitenlandcorrespondent waarin het noodzakelijk, maar ook ‘leuk’ was om serieuze journalistiek te bedrijven. Inmiddels staat het vak onder steeds grotere druk. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de pers, maar ook voor de hele samenleving.

In een periode van zo’n veertig jaar werkte Kees Broere als verslaggever en correspondent in meer dan tachtig landen. Hij deed dat voor kranten, met name de Volkskrant, maar ook voor tv en radio.

Kloppen voor de lift (uitgeverij In de Knipscheer) is een bijzonder onderhoudend en toch ook serieus boek: een hommage aan niet alleen 'het mooiste vak ter wereld', maar ook aan alle mensen die hun verhalen met journalisten delen.

In de FlexBieb gaat hij over het boek in gesprek met Mark Vermeer van IJburg Boeken.

Toegang: vrijwillige bijdrage

Reserveren: chipta.com/tickets/event/68785/kees-broere-kloppen-voor-de-lift/

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: