Activiteit

Bewonersavond vergroening IJburg

donderdag 15 februari 2024 , 19:00 - 21:30 uur

Er is geld beschikbaar voor vergroening op IJburg. Wij willen graag weten welke locaties of aanpassingen u belangrijk vindt om te vergroenen. Hebt u dus wensen of ideeën over plekken om te vergroenen op IJburg? Of wilt u leren hoe u zelf aan de slag kan met groen in uw buurt? Kom dan naar de bewonersavonden over vergroening op IJburg. Op 8 februari was de eerste bewonersavond. Op 15 februari wordt die herhaald.

Inloop 19:00. Aanvang 19:30. Einde 21:30 uur.
Locatie: Montessori Lyceum Terra Nova (voorheen IJburg College)

Extra geld voor vergroening
Op IJburg zijn er weinig groene plekken. Bewoners vragen ons vaak om meer groen. De komende drie jaar trekt de gemeente daarom extra geld uit voor vergroening. Er wordt in totaal €100.000 per jaar beschikbaar gesteld. IJburg is groot. Met het beschikbare geld kunnen wij niet heel IJburg vergroenen. Dit betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Daarom gaan deze bewonersavonden over het kiezen van de locaties waar dit geld aan vergroening zal worden besteed.

Onderzoek
We hebben onderzoek gedaan naar waar nieuw of beter groen mogelijk is en waar we met extra groen de natuur kunnen helpen. En waar we op hete zomerdagen door meer groen verkoeling kunnen brengen. Hier vertellen we tijdens de bewonersavonden meer over.

Vervolg
Na de bewonersavonden maken we een voorlopig plan voor vergroening van de gekozen locaties in de komende drie jaar. Als IJburger kunt u uitgebreid op dat plan reageren. Daarna maken we met uw input het uiteindelijke plan. Dit plan gaan we de komende drie jaar uitvoeren. De bewonersavonden zijn dus de eerste stap.

Contact
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Leonora Verveld, projectleider, via groeninitiatieven.oost@amsterdam.nl.

Kan u niet aanwezig zijn bij de bewonersavond? Er zal een volgende ronde plaatsvinden waarbij u digitaal uw mening kan geven (zie kopje: vervolg). Wilt u alvast zelf aan de slag? Kijk op de website www.amsterdam.nl/groen voor informatie over het aanvragen van een geveltuin en tips voor vergroening.

 

Locatie
IJburg College
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: