Activiteit

Meditatie in De Binnenwaai - De kunst van het wachten

donderdag 15 februari 2024 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

Meditatie-serie in De Binnenwaai 'De kunst van het wachten'

Bij het leven in de stad van vandaag hoort vaak een hoop stress. In de jacht naar rust en balans laten we boodschappen bezorgen, racen we heen en weer op e-bikes en werken we whatsapp bij onder het eten. Maar brengt het handig uitbesteden en combineren van onze drukte echt de rust en vrede waar we zo diep naar verlangen? Eerlijk gezegd: vaak niet…

Meditatie helpt om te vertragen en verdragen, om het leven ten volle aan te nemen – met alle mooie en moeilijke kanten die erbij horen. Zo kan er van binnen geleidelijk een vrede ontstaan die je draagt door alle bewegingen van het drukke stadsleven heen.

In vijf avonden oefen je bij de Binnenwaai in de kunst van het wachten. Elke avond bestaat uit drie tot vier meditaties waarin verschillende zintuigen worden aangesproken. Je mediteert op muziek en op beelden, bewegend of zittend, in stilte of met tekst. Daarbij is christelijke spiritualiteit een bron van inspiratie, maar gebruiken we ook wijsheid uit andere tradities.

De cursus wordt verzorgd door Kirsten Kalkman en Maarten Vogelaar van pioniersplek Gist. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Je kunt meedoen aan de hele serie of je aanmelden voor een losse avond. Aanmelden vooraf is nodig, dit kan met een mail aan: info@debinnenwaai.nl 

Donderdag 15 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 20 juni van 20:00 tot 22:00 uur (attentie: 15 februari van 19:30 tot 22:00 uur, dan gaan we brood bakken!)

Locatie
Binnenwaai
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: