Activiteit

Help Forteiland Pampus weer duurzaam opstarten!

vr 15 mrt 2024 - za 16 mrt 2024 , 9:00 - 15:30 uur
Illustration

Meld je nu aan voor NLdoet!

Kom jij vrijdag 15 en/of zaterdag 16 maart as meehelpen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet van het Oranje Fonds en draag jouw steentje bij om Forteiland Pampus op te starten voor het volgende museale seizoen! Op Pampus kom je lekker los van de dagelijkse sleur en waai je lekker uit terwijl je nuttige dingen doet én nog een stukje historie meepakt!

Om te zorgen dat onze bezoekers weer een fantastische ervaring kunnen beleven op het eiland willen we natuurlijk dat alles er netjes bij staat. Afgelopen jaar ging Forteiland Pampus op de schop om helemaal fossielvrij te worden. Een uniek energiesysteem en eigen watermaker hebben het eiland duurzaam en zelfvoorzienend gemaakt. Maar de bouwactiviteiten hebben wel hun sporen achtergelaten. Wil jij helpen om dit historische eiland klaar te maken voor zijn duurzame toekomst? Kom dan stoffen, vegen, poetsen en onkruid wieden in het fort. Maar er is meer…want om ons paviljoen te voorzien van super lokaal en duurzaam eten moeten de moestuinen verder worden voorbereid en natuurlijk hebben we nog een paar kleine projectjes zoals reparaties aan de steigers en schilderen van ons meubilair.

Kortom, voor iedereen is wat te doen!

Wist je dat je ook structureel bij Pampus kunt helpen als vrijwilliger? NLdoet is de ideale manier om even kennis te komen maken op misschien wel de leukste vrijwilligersplek van het Gooi!

Meld je hier nu aan via de website van NLdoet!

Praktisch:

Datum: Vrijdag 15 maart. Deze dag is vol voor groepen maar voor individuele personen die zich aan willen melden, stuur dan even een mail naar info@pampus.nl.

Tijden: 09:00 – 15:30
Bereikbaarheid: Op Pampus kom je alleen met de boot. We vertrekken daarom vanaf de Herengracht te Muiden tegenover huisnummer 33 met onze veerboot de Stern.

Datum: Zaterdag 16 maart
Tijden: 09:00 – 15:30
Bereikbaarheid: Op Pampus kom je alleen met de boot, We vertrekken daarom vanaf de Herengracht te Muiden tegenover huisnummer 33 met ons veerschip de Stern.
Routebeschrijving: De routebeschrijving en de opties voor gratis parkeren vind je hier.

Draag je steentje bij op een onbewoond eiland!
Ben je de 15e of 16e maart verhinderd maar heb je wel interesse om mee te helpen op een onbewoond en fossielvrij eiland, op UNESCO Werelderfgoed, op een prachtige plek in het IJmeer? Forteiland Pampus draait onder andere op de inzet van onze vrijwilligers die helpen bij de verschillende activiteiten. Of het nu achter de schermen gaat om administratieve kantoorwerkzaamheden, bezoekers ontvangen op het fort, rondleidingen verzorgen, helpen in de moestuin, er is van alles te doen.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Misschien iets voor jou of iemand anders die je kent? Voor nu zijn we op zoek naar:
• Vrijwilligers met groene vingers voor onze moestuin
• Gastheren en gastvrouwen voor het ontvangen en begeleiden van gasten
• Vaklui op het gebied van het groenbeheer, metaalbewerking, houtbewerking, als schilder of in de elektrotechniek.

Kom een dagje meelopen of heb je vragen? Neem dan contact op met Robbin (robbin@pampus.nl). Of bekijk de mogelijkheden op onze website.

 

Locatie
Forteiland Pampus
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Start op vr 15 maart 2024. Eindigt za 16 maart 2024
Illustration
 
Deel dit: