Activiteit

Marja Pruis: Huiswerk

donderdag 21 maart 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Clara Feij is in het mooiste huis van Amsterdam komen wonen, vindt ze zelf. Schoonmaken laat ze over aan een stoet van werksters, gevlucht uit eigen land. Als Rose bij haar thuis komt, verandert alles. Hoe kun je iemand helpen als je niets van haar weet? En hoe blijf je iemand vertrouwen als alles tegen haar pleit?

Huiswerk is een confronterende roman over intiem geluk en huiselijk verraad. Over de baas zijn en dat niet willen zijn. Met grote precisie legt Marja Pruis de verwarring bloot waarin de westerse mens met zijn goede bedoelingen gevangen zit.

Marja Pruis is journalist (o.a. voor De Groene Amsterdammer) en schrijver. Als romancier debuteerde ze in 2002 met Bloem, met als centrale thema de relatie tussen liefde en lust. Daarna publiceerde ze onder meer De vertrouweling (2005), Atoomgeheimen (2008), Zachte riten (2016) en Boos meisje. Over vrouwen en frictie (2022, essays).

Ze kreeg diverse onderscheidingen, waaronder de Jan Hanlo Essayprijs (2013) voor Kus me, straf me, de Heldringprijs (2016, beste columnist van Nederland) voor haar literaire columns in De Groene Amsterdammer en de J. Greshoff-prijs (2018).

Avond georganiseerd i.s.m. IJburg Boeken en uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren: via chipta.com/tickets/event/67557/marja-pruis-huiswerk/

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: