Activiteit

Energieontbijt 02025 door klas 2F van IJburg College

maandag 11 december 2023 , 9:15 - 10:30 uur
Illustration

Maandag 11 december organiseren we samen met leerlingen van het IJburgcollege het 162e Energieontbijt! Deze leerlingen doen mee met het School Energie Project van 02025, een Urban Talentz project. Tijdens dit schoolenergieproject maken ze kennis met schone energie, -en vooral- benutten ze hun talent.

IJburg neemt het energiebespaaroffensief van de stad met beide handen aan. Hoever kan het eiland gaan met energiebesparen?

Op deze ochtend komen de volgende sprekers. Alles onder leiding van scholier Achraf, Isabella Jansen en Pauline Westendorp:

Inloop vanaf

9:15, koffie staat klaar in de zaal vanaf 9:30! 

9:30 Welkom door de directeur van Het IJburg College: San van Donselaar! En het introductierondje (wie is er hier aanwezig en wat is je vraag of wat breng je in) en de stand van zaken door 02025. 

9:45 Hoe duurzaam is de school, oud directeur Nico Moen de tekenmeester van weleer van het IJburg College en de stand van zaken van de zonnepanelen van Energiecoöperatie Zuiderlicht op het IJburg College.

9:55 René Dalmeijer, Energiecommissaris en Natuurlijk IJburg én scholier Miran en twee 'anonymous' scholieren presenteren 'waterzijdig inregelen'.

10:05 Scholier Miran en twee 'anonymous' scholieren  interviewen Julia Jansen van Future Lab Waag over meedoen in de energiewereld door je energiegebruik te snappen door een Dongle in je meterkast te hangen
en door waarde te krijgen door energie op te slaan als je geld toekrijgt op energie en het daarna weer verkopen!
door met de buurt te zorgen dat er minder energie de buurt inhoeft, door op drukke momenten geen energie te gebruiken 
10:15 Isabella en de scholieren Ghizlane, Diara, Kay-Leigh en Mareshaël maken zelf duurzame donuts en leren je alles over de Donut Economie.  

10:20 Een politiek getinte rap door scholieren Achraf, Jayrell en Soufian. Plus de unieke opening van de inschrijflijst voor een gratis energieadvies plus spullen om je energierekening fors te verlagen. 

10:25 Vragen 

10:30 Afsluiting

Meld je aan via site 02025

Locatie
IJburg College
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
Alle IJburgers zijn welkom
Illustration
 
Deel dit: