Activiteit

Jim Jansen & Peter de Brock: Mavoklanten

donderdag 15 februari 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Een avond lang in gesprek met twee topjournalisten/ voormalige 'mavoklanten' en medewerkers van het IJburg College over de kracht van de mavo en het vmbo.

Extra interessant natuurlijk voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (en hun ouders), die binnenkort hun schoolkeuze moeten maken.

Journalist Jim Jansen is hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijke tijdschrift New Scientist (editie NL). Zijn vakgenoot Peter de Brock schrijft onder meer voor dagblad Het Parool. Leuk, mooi, complex en belangrijk werk hebben ze, dus. Die mavotijd van ze heeft kennelijk zo z'n vruchten afgeworpen!

Samen publiceerden ze onlangs Mavoklanten (uitgeverij Luitingh-Sijthoff): inspirerende interviews over een onderschatte school. In het boek vertellen succesvolle Nederlanders over hun tijd op de mavo en hun latere carrière. Ze zijn minister geworden, schrijver, burgemeester, actrice, cabaretier of topsporter, en hebben één ding gemeen: ze gingen naar de mavo en behoren nu tot de allerbesten van hun vak. In 21 inspirerende interviews, inclusief portret én een oude schoolfoto, kijken Youp van ’t Hek, Bettine Vriesekoop, Cisca Wijmenga, Jochem van Gelder, Cindy Hoetmer en vele anderen terug en delen wat ze hebben geleerd van deze meest vormende periode in hun leven.

Daarbij duiden topwetenschappers als Edith Hooge, Geert ten Dam en Eveline Crone in zeven heldere essays begrippen als doorzettingsvermogen, het puberbrein en identiteit.

Toegang: vrijwillige bijdrage

Reserveren via: www.chipta.com/tickets/event/67443/jim-jansen-peter-de-brock-mavoklanten/

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: