Activiteit

Leren vergaderen waar alle stemmen gelden? Maak kennis met CONSENT-methode

zaterdag 9 december 2023 , 12:30 - 17:30 uur
Illustration

Het vak om vergaderingen voor te zitten waar 'alle stemmen gelden' leer je in meerdere dagdelen, maar wil je in één dagdeel de basis van echt samen vergaderen leren? Kom kennismaken met CONSENT in Amsterdam op donderdag 12 oktober 16:30 – 21:30 of zaterdag 9 december 2023 van 12:30-17:30.

We zijn in een spannende periode van de energietransitie terecht gekomen, waarin het energiegesprek overal gevoerd wordt. Wind in de achtertuin? Wie levert mijn verwarming tegen welke prijs? Hoe betaal ik mijn hoge energierekening? Vernieuwende ideeën, mooie plannen, overgaan op schone energie, iedereen weet een stukje. En gezamenlijk weet je veel meer! Maar hoe werken we veilig samen? Iemand uit een organisatie met getrainde sprekers die samenwerkt met een mondige sleutelfiguur met een andere cultuur? Wij zijn ervan overtuigd dat de methode waarin alle stemmen gelden, waar iedereen doet mee en rustig wordt gehoord, deze brug slaat. 

Een besluit voor opwek of besparen van energie in je gemeenschap wordt gezamenlijk, op basis van gelijkwaardigheid genomen (met consent) en ieder voelt zich daardoor betrokken, neemt verantwoordelijkheid en blijft actief meedoen.

Tijdens de Themabijeenkomst CONSENT komt sowieso aan bod:
- uitgangspunten van de CONSENT-methode
- gespreksetiquette
- de structuur van een bijeenkomst
- wat consent is
- hoe je van een idee of voorstel tot consent komt
- en we oefenen met door ons ingebrachte vraagstukken  

De bijeenkomst is praktisch van aard, we gaan het namelijk vooral doen door het te oefenen. Dan krijg je de beste ervaring en inzicht in hoe jij dit kunt toepassen in je eigen situatie. Ben je erbij?

Locatie
olympisch stadion
Kosten toelichting
Gratis voor Jury, Energiecommissarissen, Energiecoöperatiebestuurders en hubs van 02025. Voor andere deelnemers is de bijdrage €100 ex BTW. Laat weten als je een factuur wilt.
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: