Activiteit

FREEDOM

maandag 29 mei 2023 , 20:00 - 21:00 uur
Illustration

Voor het project FREEDOM op IJburg zijn we op zoek naar minstens 2 ouderen en 2 jongeren uit Amsterdam, die op eigen wijze kunnen voordragen/uitbeelden wat vrijheid voor hun betekent.

In Freedom combineren we dans, theater, spoken word en muziek en werken we in een maand tijd (eind mei/juni) toe naar een korte voorstelling die op IJburg op een buitenlocatie zal spelen op 28 (try out) en 29 juni 2023 en tevens kans heeft om ook in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam te spelen op 1 juli tijdens Keti Koti. We werken hiervoor samen met een professionele theater-en dansregisseur. Een mooie kans dus. Iedereen is welkom. Er zijn een aantal repetitiemomenten, deze starten op 29 mei 2023. De reiskosten worden vergoed. 

Vind je het leuk om hieraan deel te nemen? Geef je dan op via een mail naar onze productieleider Sterre Nacca: productie@rightaboutnowinc.com of bel naar 06-47228696.

FREEDOM

Vrijheid. Iets wat niet vanzelfsprekend is, maar wat we wel hebben. Waar onze voorouders voor gevochten hebben om het te krijgen. Voor henzelf én voor ons. 
Welke verhalen gaven ze door? Kent de nieuwe generatie deze verhalen? Waarom is het belangrijk om deze geschiedenis door te geven en niet te vergeten?

Freedom is een korte voorstelling waarin een jongere generatie samen met een oudere generatie deze vragen gaat onderzoeken. Welke verhalen zijn er en wat is het belang om deze door te geven? Hoe kan het jou als mens vormen en kracht geven. Ouderen en jongeren uit Amsterdam verbeelden en vertellen op geheel eigen wijze wat vrijheid voor hun betekent door middel van dans, theater, spoken word en muziek.

Wees getuigen van een blik op de toekomst vanuit de verhalen van de geschiedenis.

Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Alle reiskosten worden vergoed
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
omschrijving doelgroep Doelgroep voor de oproep/Open Call: Jongeren en ouderen uit Amsterdam, liefst met bi-culturele achtergrond, of surinaamse roots, die graag willen vertellen/uitbeelden wat vrijheid, leven in vrijheid voor hun betekent.
Deel dit: