Activiteit

SPOTLIGHT - Foto expositie Rogier Alleblas

za 13 mei 2023 - za 27 mei 2023 , 8:30 - 18:00 uur
Illustration

Rogier Alleblas (1969) maakt bijzondere foto’s die aanzetten tot nadenken. Beinvloed door Erwin Olaf, waar hij stage liep en fotograaf/kunstenaar Teun Hocks. In Factor IJ is werk te zien en te koop uit de serie Waterworld: Analoog beschilderde foto's en werk uit Modern Times: stillevens met een verhaal over de mens en zijn of haar relatie met de wereld.

Alleblas wil mensen een spiegel voorhouden met zijn foto’s. “Ik wil laten zien hoe we met onze omgeving omgaan, hoe we met dieren omgaan, hoe we voedsel verspillen, hoe we consumeren. Kunst mag best kritisch zijn en onderwerpen aanstippen die relevant zijn. Dat probeer ik met humor te doen, het moet niet alleen maar doom and gloom zijn, want dan schiet je je doel voorbij.”

SPOTLIGHT - Amsterdams Talent: Factor IJ biedt elke twee weken een Amsterdamse kunstenaars een podium. Het werk is (ook met spaartegoed!) te koop.

Kunst inspireert en verbindt. Factor IJ is dé plek waar dit gebeurt. In onze lichte en ruime locatie op Amsterdam IJburg slaan wij een brug tussen de verschillende kunstdisciplines en tussen liefhebbers van kunst en kunstenaars. Factor IJ biedt met de programmalijn SPOTLIGHT: Amsterdams Talent een springplank voor (aanstormende) professionele Amsterdamse kunstenaars.

 

Locatie
Factor IJ
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 13 mei 2023. Beëindigd za 27 mei 2023
Documenten
Deel dit: