Activiteit

Feestelijke start strandseizoen Strand IJburg

zaterdag 13 mei 2023 , 13:00 - 16:00 uur
Illustration

We openen het strandseizoen op Strand IJburg op zaterdag 13 mei tussen 13.00 tot 16.00 uur. Ook dit jaar doen gemeente, ondernemers, bewoners en watersportverenigingen er alles aan om de bijnaam van het strand, IJbiza, waar te maken. Er is van alles te doen en te zien: de IJburgse fanfare komt spelen, er is een dansvoorstelling, een Zumba workshop of dans mee met Dance Connect 50+. Danst u liever in uw eigen bubbel, kom dan naar de Silent Disco.

Kleine greep uit het aanbod
VrIJland zet de deuren open en biedt verschillende activiteiten aan. Een kleine greep uit het aanbod: maak zelf een tipitent of pijl en boog of bak uw eigen broodje. Heeft u een muzikaal talent? Kom dan naar de muziekstudio. Ook het poppentheater is er weer. Er is een spetterende show voor de kleintjes. Kinderen kunnen zich laten schminken.

Sportactiviteiten
Er zijn ook verschillende sportactiviteiten. Speelt u graag een potje voetbal? Daag uzelf dan uit en kom naar bubble voetbal. Doordat alle spelers in een bubbel zitten kunt u elkaar omverlopen, tegen de keeper van de andere partij op springen of de spits van de tegenstander sandwiches. Een ding is zeker, er is gegarandeerd hilariteit. Ook kunt u het water op. Ga langs bij de surf- of de supschool. Of… maak kennis met de nieuwste hit: Wingfoilen. Uiteraard zijn ook de belangrijke strandconciërges en de reddingsbrigade aanwezig. En er is een informatiemarkt, waar u alles te weten komt over de ontwikkeling van IJburg.

Programma Strand IJburg 13 mei 2023

IJburg Fanfare
Tijd: Van 12.45 tot 13.00 uur
De IJburg Fanfare brengt de stemming erin en zal gedurende de hele middag haar muzikale noten laten horen.

Openingswoord stadsdeelbestuurder
Tijd: Van 13.00 tot 13.15 uur
Officiële opening van het strandseizoen 2023 door Jan-Bert Vroege.

Informatiemarkt
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
In het Strandlokaal is een expositie over de ontwikkeling van IJburg. Een mooie grote maquette laat zien hoe IJburg zich in IJburg fase II verder ontwikkeld. Er is ruimte voor vragen van professionals die aan deze ontwikkelingen werken. Een expositiekast toont archeologische vondsten uit het IJmeer en bezoekers worden uitgenodigd het Strandlokaal ook te ervaren als plek waar bewoners van IJburg terecht kunnen om initiatieven te organiseren.

Tegenover het Strandlokaal wordt op het strand een informatiemarkt georganiseerd waar bezoekers in gesprek kunnen over de ontwikkelingen van Strandeiland, Centrumeiland, Buiteneiland, IJburg I, bruggen en bereikbaarheid. Medewerkers van stadsdeel Oost zijn uiteraard ook op deze informatiemarkt vertegenwoordigd. Heeft u vragen of ideeën over de programmering van het strand, over groen, Oost Begroot, Jeugd en Veiligheid, Sport op IJburg, Kunst en Cultuur of bewonersinitiatieven, dan kunt u hierover in gesprek.

De Japanner
Tijd: Van 13.00 uur tot in de avond
Bij de Japanner een sfeervolle beleving. Gezellig terras met hier en daar een smaakvolle snack.

Muziek en beweging

Dansvoorstelling 'Zandloper’ door kunstenares Clarinde Wesselink
Tijd: Van 13.30 tot 14.30 uur
In deze dans wil Clarinde graag de relatie met de natuur voor mensen op en rond IJburg verlevendigen. Zandloper stelt de bewegende mens in relatie tot zijn natuurlijk landschap centraal.

Zumba workshop
Tijd: Van 13.30 tot 14.00 uur, 14.30 tot 15.00 uur en 15.30 tot 16.00 uur
Dans mee op Zumba beats en maak u klaar voor een zomerseizoen lang Zumba, gratis deel te nemen op Strand IJburg.

Dance Connects 50+
Tijd: Van 14.30 tot 14.45 uur en 15.30 15.45 uur
Dans mee met Dance Connects. Dans wordt ingezet als middel om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en welzijn te bevorderen. Dans levert een relevante bijdrage aan de fysieke en geestelijke gezondheid en verbindt mensen aan elkaar en aan de maatschappij.

Voor jong en oud

VrIJland
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
VrIJland zet haar deuren open voor jong en oud met diverse activiteiten. Maak zelf een tipitent, een pijl en boog, leer bamboestieken of bouw uw eigen hut waar u ook uw eigen zelf gemaakte vlag voor kunt maken. Daarna moet er gegeten worden en bakt u uw eigen broodje. U kunt bij VrIJland ook Beach hair wraps laten zetten en er is een beachy kidscocktailbar. Bij VrIJland kan u op de mooie zomerse dagen ook terecht voor een hapje en een drankje, neem alvast een voorproefje.

Muziekstudio
Voor de jongeren op IJburg die graag zelf muziek zouden willen maken hebben wij op het strand een muziekcontainer waar u dit kunt leren. Kom een kijkje nemen en vraag wanneer dit kan en op welk niveau u nog meer kunt leren.

Poppentheater
Tijd: Van 14.30 tot 15.20 uur
Poppenkast op IJburg is niet meer weg te denken. Voor deze dag komt Poppenkast Alice met een spetterende voorstelling voor de kleintjes. Zorg dat u erbij bent want de poppen staan te trappelen om alle kinderen van IJburg welkom te heten.

Schminken
Wie wilt u vandaag zijn? Vraag het aan onze gepassioneerde schminkster en zij maakt voor u dat perfecte plaatje.

Silent Disco met DJ begeleiding
Tijd: Van 14.00 tot 16.00 uur
Psssst, Silent Disco: lekker swingen in uw eigen bubbel maar toch samen een beleving tussen tal van activiteiten, zicht op het water en genieten van de ruimte? Dat kan op Strand IJburg. Maak gebruik van een van de headsets en de tunes nemen u mee in de disco vibes.

Bubble Voetbal
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
Bubble Voetbal is vergelijkbaar met echt voetballen; twee teams die proberen de bal in elkaars doel te werken. Er is echter één klein verschil wat het spel compleet anders maakt. Doordat alle spelers in een Bubbel zitten kan u elkaar omverlopen, tegen de keeper van de andere partij op springen of de spits van de tegenstander sandwiches. Een ding is zeker, er is gegarandeerd hilariteit.

Zandschilderijen maken
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
Verzamel zand van het strand en maak het op kleur door middel van stoepkrijt. Strooi het vervolgens op uw schilderij en u zult zien dat het zand blijft plakken. Zoek eventueel nog wat schelpjes, steentjes of overige materialen wat u vindt op het strand en plak dit erop. U zult verrast zijn van uw eigen mooie resultaten.

Limbo dans
Tijd: Van 13.00 - 16.00 uur
Limbodansen is een gezellig groepsspel waarbij u  onder een limbo heen moet dansen. Elke ronde zakt de limbo iets naar beneden waardoor het eronder door dansen steeds moeilijker wordt. Wie kan het laagst onder de lat door dansen, zonder hem aan te raken?

Waterraket schieten
Tijd: Van 13.00 - 16.00 uur
Een waterraket is voor een kwart gevuld met water, de rest is lucht. Als u met de pomp extra lucht toevoegt, zal de lucht samengeperst worden waardoor de druk in de fles stijgt. Als u blijft pompen, wordt die druk zo groot dat de kurk het niet meer kan houden. Het water wordt met een ontzettende kracht uit de fles gestuwd, en die kracht zorgt ervoor dat de waterraket zal vliegen. Hoe hoog schiet u?

Springkussen
Tijd: Van 13.00 tot 14.00 uur
En met een springkussen is het natuurlijk echt feest. Speciaal voor deze dag een Multiplay Beach Springkussen met begeleiding.

Ontmoet Binnie
Binnie mag niet ontbreken op deze feestelijke opening van het strandseizoen. Binnie vraagt aandacht voor een schone omgeving. Haar maag moet gevuld en daar vraagt zij ook om. Alle afval in de afvalbak. Binnie is ook erg fotogeniek en gaat graag met de kinderen op de foto dus maak uw eigen plaatje en deel deze op Facebook. Om Binnie te helpen het strand schoon te houden worden afvalzakjes en prikkers uitgedeeld. Een spelletje afvalbingo maakt het schoonhouden van de omgeving extra leuk.

Sportactiviteiten

Watersport 
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
Op het strand zijn diverse watersport activiteiten. Ga langs bij de Surfschool die op deze dag kennismakingslessen geeft, neem een kijkje bij de SUP-school. Wingfoilen, ook wel wingsurfen genoemd is de nieuwste watersport sensatie. Het is het beste van wind en kitesurfen samen. Op Strand IJburg kan je Wingfoilen. Maak kennis met deze watersport. Clinics worden verzorgd door Coastal Rowing en de kanovereniging.

Sport en spel
Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur
Op Strand IJburg zijn gedurende het hele strandseizoen sportfaciliteiten en wordt een programma aan sport aangeboden. Houd hiervoor de strandagenda in de gaten. Tijdens de opening is er genoeg te doen. Sluit aan bij Beach soccer wedstrijden, speel mee in een volleybalteam en ga voor winst en speciaal op deze dag kan u kennis maken met rugby op het strand. In de sportcontainer is gedurende de hele dag begeleiding aanwezig om u te helpen wij de workouts.

Vaste faciliteiten op het strand

Strandconciërges
Ook dit zomerseizoen is er een vast team van strandconciërges dagelijks op het strand aanwezig om waar mogelijk behulpzaam te zijn bij vragen van bezoekers en bij te dragen aan een ontspannen sfeer op het strand.

De reddingsbrigade
De reddingsbrigade houdt een open dag, legt uit wat de reddingsbrigade doet, laat zien welke materialen worden ingezet bij een reddingsactie en verteld wat er bij reddingsactie komt kijken. Er is gelegenheid om mee te varen met de boot van de reddingsbrigade of mee te rijden op het strand.

Toiletten
De openbare toiletten op het strand zijn gratis toegankelijk. Maak hier gebruik van en laat ze schoon achter.

Tot zaterdag 13 mei
Er is dus genoeg te doen op zaterdag 13 mei. Laat u verrassen! Houd de pagina Strand IJburg in de gaten voor het programma van 13 mei en de rest van de zomer. Tot snel op Strand IJburg!

Locatie
Strand IJburg
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Michel Vogler
- Malou Vogler

Meld je aan
Deel dit:
1 reactie

Marcia van der Hart - Simon

vr 12 mei 2023 22:13
De zon schijnt op 13 mei. Wij heten u van harte welkom op deze feestelijke dag.