Activiteit

Oecumenische viering in De Binnenwaai

zondag 19 maart 2023 , 11:00 - 12:00 uur
Illustration

Komende zondag is er weer een oecumenische viering in De Binnenwaai om 11u. Het gaat over ‘anders kijken’. 

De verhalen uit de Bijbel nodigen ons uit tot een ommekeer, een bekering: een anders naar de wereld om ons heen te kijken, anders naar anderen en anders naar onszelf te kijken. We kunnen in de aanloop naar Pasen daarin oefenen.

De lezingen spreken over het licht. Ze gaan over Jezus’ aanspraak het licht van de wereld te zijn. En over het kijken met andere ogen, het anders waarnemen van wat zo vanzelfsprekend lijkt. Zoals de blindgeborene deed. 
 
Misschien ken je dat wel: opeens kan de opmerking van een ander je tot een nieuwe denkrichting, een nieuwe heldere manier van kijken naar een probleem of situatie brengen. Of kun je achteraf concluderen dat toen en toen je tot een nieuw inzicht gekomen bent die je je koers liet veranderen of een oud patroon doorbreken. Je kunt ook bewust proberen oude patronen te ontdekken en te doorbreken. Door andere zintuigen te gebruiken. 
 
In de veertig-dagen tijd wordt ons gevraagd om oude patronen te doorbreken. Laten we eens beginnen!

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er een leuk apart programma in de kinderkerk. En natuurlijk is er koffie en thee achteraf.
De collecte is deze week voor Amnesty International.

Graag tot zondag!

Hartelijke groet namens het voorbereidingsteam, 
Uschi Janssen, Marjolein Hekman, Cees de Haan, Arni Hubbeling, Beatrix van Dam en Jeske Rutgers

Locatie
Binnenwaai
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Er is altijd een collecte maar dat is niet verplicht
Deel dit: