Activiteit

Splitter Splatter en het Parallellepipedum

za 25 feb 2023 - za 25 mrt 2023 , 8:30 - 18:00 uur
Illustration

Vier het begin van de lente en het plezier van creatie met SPLITTER SPLATTER in Factor IJ.

Op uitnodiging van Factor IJ creëert kunstcollectief Splitter Splatter met kunstwerken uit de collectie van Factor IJ in combinatie met eigen en nieuw werk een magisch en knotsgek 'parallellepipedum' in de expositieruimte van Factor IJ. Een expositie waarin samen met kinderen uit de buurt het begin van de lente en het plezier van creatie gevierd worden.

FEESTELIJKE OPENING ZATERDAG 25 FEBRUARI 16-19 u
Met om 16.30 een spectaculaire performance van Splitter Splatter.
Je bent van harte welkom!

LENTEPARADE o.l.v. SPLITTER SPLATTER - DINSDAG 21 MAART
Maak je eigen Splitter Splatter creatie in het knutselatelier van
Factor IJ tijdens onze openingstijden van 01/03 - 18/03.

SPLITTER SPLATTER
Splitter Splatter (Iekeliene Stange 1984) is een multidisciplinair kunstenaar, wonende tussen Amsterdam en de Veluwe. Stange studeerde aan het Grafisch Lyceum Amsterdam en verdiepte zich via een carrière in de mode in veel verschillende (textiele) technieken. Ze laat zich vaak inspireren door de natuur en werkt met symbolische, surrealistische vormen en totems die verwijzen naar rituelen, het onderbewuste en het absurde. Op een speelse en intuïtieve manier creëert ze kostuums, muziek, video’s, decorontwerpen, keramiek en muurhangers om haar kleurrijke werelden te bouwen. Als audio visuele band treed Splitter Splatter al enige jaren op in Amsterdam en omstreken en was te zien in woonkamers, kunst-galeries, in het water, muziekfestivals, praalwagens etc. De band bestaat uit professioneel knutselaar Iekeliene Stange, muzikant en kunstenaar Ibo Bakker, en multidisciplinaire kunstenaars Tjitske en Iteke Hemkes. Zij vormen samen een abstract bijna Dadaïstisch muziektheater.

LENTEPARADE - dinsdag 21 maart

Maak je eigen Splitter Splatter creatie in Factor IJ!
Samen met Splitter Splatter en de kinderen van IJburg vieren we het begin van de lente met een spectaculaire LENTEPARADE. Op dinsdag 21 maart - de eerste dag van de lente - kunnen alle kinderen hun zelfgemaakt creatie laten zien tijdens de muzikale optocht in het Theo van Goghpark. Als het aan Factor IJ ligt wordt dit een jaarlijks terugkerende traditie op IJburg. En we gaan deze eerste editie gelijk groots van start met de performers van Splitter Splatter en een rijdend podium! We verzamelen direct na school in het Theo van Goghpark. Je bent van harte welkom in het SPLITTER SPLATTER KNUTSELATELIER tijdens onze openingstijden van 01/03 - 18/03 om iets moois te maken voor de parade.

De expositie is te bekijken tijdens openingsrijden van za 25 feb 2023 t/m za 25 mrt 2023.

De expositie en lenteparade zijn tot stand gekomen mede dankzij de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Locatie
Factor IJ
Kosten
Gratis

Gestart op za 25 februari 2023. Beëindigd za 25 maart 2023
Deel dit: