Activiteit

Indonesische rebellen van Centrumeiland

donderdag 8 december 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Een stukje Amsterdam beter leren kennen: interessant, leuk!

De straten van het IJburgse Centrumeiland hebben de namen gekregen van mensen die zich hebben verzet tegen kolonialisme en slavernij in Indonesië, op de voormalige Nederlandse Antillen en in Suriname. Tijdens deze Flex Night Live vertelt Rijksmuseum-conservator Harm Stevens over de Indonesische vrijheidsstrijders in kwestie, onder wie Tan Malaka, S.K. Trimurti, Diponegoro en Soewardi Soerjaningrat. Die laatste bijvoorbeeld richtte in december 1912 de Indische Partij op. Dit samen met Ernest Douwes Dekker, een kleinzoon van de broer van Multatuli.

Harm Stevens is conservator bij de afdeling geschiedenis in het Rijksmuseum en maker van de tentoonstelling 'Revolusi! Indonesië onafhankelijk' (2022).

Over het 'straatnamenbesluit' in kwestie, zie www.amsterdam.nl/.../nieuws.../nieuws-10-juli-2019/

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren via www.chipta.com/tickets/event/54952/indonesische-rebellen-van-centrumeiland/

Wil je eens in de paar maanden per mail op de hoogte worden gebracht van de eerstvolgende FlexBieb-activiteiten? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@flexbieb.nl met alleen in het onderwerpvak 'nieuwsbrief'. Of, beter nog: meld je aan als lid van de FlexBieb! Voor maar een tientje per jaar (Stadspas-houders 5 euro) geef je ons wat extra steun, krijg je een welkomstkorting op onze kopieer- en printfaciliteiten, kun je onze boeken lenen en word je ook automatisch op de hoogte gebracht van onze evenementen. Lid worden kan via https://halloijburg.nl/flexbieb of bij ons op Talbotstraat 46.

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Deel dit: