Activiteit

Startbijeenkomst De groene geldpot

donderdag 22 september 2022 , 19:30 - 22:30 uur
Illustration

Donderdag 22 september organiseert de gemeente Amsterdam de startbijeenkomst voor De groene geldpot, voor een duurzaam IJburg. De groene geldpot is een spaarpot die is gevuld met een deeltje van de aankoopprijs van de huizen die gebouwd zijn op IJburg 1 (Steigereiland, Haveneilanden en Rieteilanden). Bewoners van IJburg eerste fase hebben dit geld gezamenlijk opzij gelegd. Nu is het tijd om dit bedrag in te zetten voor een duurzaam project.

Het gespaarde bedrag van € 450.000,- kan alleen worden besteed aan een duurzaamheidsproject op IJburg 1e fase. We nodigen en dagen u uit om met een voorstel te komen. Dit voorstel moet voldoen aan een aantal richtlijnen. Wilt u wonen in een nog duurzamer IJburg en heeft u een goed voorstel om deze groene geldpot te benutten? Meld u dan aan voor de startbijeenkomst en presenteer uw voorstel.

Startbijeenkomst
Tijdens de startbijeenkomst kunnen bewoners hun voorstellen met betrekking tot duurzaamheid presenteren. Er kunnen maximaal 20 presentaties gegeven worden. Na een aantal ronden worden uiteindelijk drie voorstellen gekozen. Deze voorstellen worden verder uitgewerkt. Hiervoor krijgen de indieners hulp van professionals van de gemeente. Bewoners van IJburg kiezen uiteindelijk online het plan van hun voorkeur. Hiervoor ontvangen zij een stembrief met unieke stemcode. Het plan met de meeste stemmen wint en wordt uitgevoerd.

Wat:             Startbijeenkomst De groene geldpot
Datum:        22 september
Locatie:        IJburg College
Tijdstip:        19.30 – 22.30 uur

Aanmelden
Bewoners die aanwezig willen zijn bij de startbijeenkomst en/of een voorstel willen presenteren moeten zich vooraf aanmelden via gebiedsteamijburg.zeeburgereiland@amsterdam.nl. Bewoners die een voorstel willen presenteren, moeten een korte beschrijving van het voorstel meesturen met hun aanmelding.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de startbijeenkomst, de richtlijnen voor een voorstel en het vervolg van het proces op www.amsterdam.nl/degroenegeldpot.


Aanmelden
Bewoners die aanwezig willen zijn bij de startbijeenkomst en/of een voorstel willen presenteren moeten zich vooraf aanmelden via gebiedsteamijburg.zeeburgereiland@amsterdam.nl. Ook moeten bewoners met een voorstel van tevoren kort beschrijven wat hun voorstel inhoudt.

Kosten
Gratis
Documenten

Deel dit: