Activiteit

Bijeenkomst Goed voorbereid op reis

woensdag 29 juni 2022 , 13:30 - 15:30 uur
Illustration

-- Jan en Ria zijn gepensioneerd en besluiten samen op autovakantie te gaan in Slowakije. In Bratislava veroorzaakt Jan een ernstig auto-ongeluk. Wanneer de politie ter plaatse komt, is Jan niet goed aanspreekbaar. Hij lijkt in de war, en de politie besluit hem naar een psychiatrische kliniek te brengen. Eenmaal daar concluderen de behandelaren dat Jan een vergevorderde vorm van dementie heeft. Ze besluiten dat Jan alleen onder begeleiding terug naar Nederland mag reizen. Helaas heeft Ria geen rijbewijs, en hebben Jan en Ria geen reisverzekering afgesloten. --

-- Jos heeft een heftig jaar achter de rug. Hij is gestopt met werken vanwege oplopende spanningen, en zijn behandelaar heeft hem gediagnosticeerd met borderline persoonlijkheidsstoornis. Jos is toe aan een positieve ervaring, en besluit om op groepsreis te gaan naar India. Hij heeft altijd al een keer de Taj Mahal willen zien, en hoopt nieuwe mensen te leren kennen. De verandering van omgeving, de cultuurshock en het hoge tempo van de reis spelen Jos parten. Hij begint onbegrepen gedrag te vertonen en vindt daardoor geen aansluiting bij zijn reisgenoten. De situatie escaleert als de groep aangeeft de reis zonder Jos te willen voortzetten. --

Mensen die een bijzonder stressvolle periode meemaken, bekend zijn met mentale ontregeling en/of dementie, lopen meer risico op ontregeling op reis. Met een goede voorbereiding kunnen een hoop problemen worden voorkomen.

 

Bijeenkomst: Goed voorbereid op reis

Wij nodigen u van harte uit voor de bijeenkomst Goed voorbereid op reis: een bijeenkomst over het belang van goede voorbereiding als u op reis gaat en bekend bent met mentale ontregeling of dementie. Aan de hand van ervaringsverhalen geven verschillende sprekers advies over wat u kan doen om uw reisplezier of dat van uw naaste of cliënt te vergroten, en eventuele risico’s te verkleinen. Ook geven we tips over wat u kan doen mochten zich problemen op reis voordoen. Uiteraard biedt de bijeenkomst voldoende ruimte voor gesprek en voor het beantwoorden van vragen.

 

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in de Flexbieb (Talbotstraat 46, Amsterdam IJburg). Ook kunt u de bijeenkomst online, via een live stream volgen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 27 juni via deze link.

 

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Cliënten, naasten, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en belangenbehartigers
Deel dit: